2024. június 24., Iván

Eger ügye

#gasztronómia #gasztro #recept #húsimádó

Egri recept: harcsa hortobágyi


 

Recepteket közlünk a husimado-blog.hu-ról, Hegyvári Zoltántól, most ismét megosztjuk a legújabb alkotását. Ő így fogalmaz:

Egy lelkes amatőr bejegyzései Eger gyönyörű városából, 2013-tól. Receptek, sütések, főzések - elsősorban a húsok, a grillezés világából. A blogban igyekszem bemutatni az ételek elkészítésének folyamatát fázisfotókkal, hogy a konyhában kevésbé jártasak is el tudják majd készíteni a bemutatott ételeket.

 

Először szalonnát csíkoztam fel, majd a csíkokat egy serpenyőben elősütöttem. A kész szalonna csíkokat egy tányérba szedtem. A harcsafiléket szép egyenletes darabokra vágtam, majd három részletben a szalonna zsíron elősütöttem őket. Azért több etapban végeztem ezt a műveletet, mert azt szerettem volna, ha a harcsa kocák szépen átpirulnak, nem pedig megfőnek. Az elősütött harcsa kockák egy másik tányérba kerültek, majd elkezdtem a pörkölt alap elkészítését.

 

 

 

 

 

A teljes receptért és a gasztronómiai élvezetekért kattintsanak ide. 

 

Van egy jól bevált étel recepted? Befőzöl? Savanyítasz? Bort készítesz vagy szörpöt? Fűszerekkel foglalkozol? Láttál egy jó éttermet? Ajánlanál menüt? Vagy csak egyszerűen érdekel minden ami gasztro? Akkor itt a helyed :) Ha bármi, ami étel-ital-gasztro, színes-szagos és egri, akkor küld el nekünk mi pedig megosztjuk, hogy minél több emberhez eljuthasson! egriugyek(kukac)gmail.com
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló