2024. február 24., Szökonap

Eger ügye

#gasztronómia #gasztro #recept #húsimádó

Egri recept: fűszeres kéregben szuvidált, baconben sütött szűzpecsenyék vörösboros mártással, sült zöldbabbal, gratin burgonyával


Recepteket közlünk a husimado-blog.hu-ról, Hegyvári Zoltántól, most újra megosztjuk a legújabb alkotását. Ő így fogalmaz:

Egy lelkes amatőr bejegyzései Eger gyönyörű városából, 2013-tól. Receptek, sütések, főzések - elsősorban a húsok, a grillezés világából. A blogban igyekszem bemutatni az ételek elkészítésének folyamatát fázisfotókkal, hogy a konyhában kevésbé jártasak is el tudják majd készíteni a bemutatott ételeket.

 

 

A legnagyobb kérdés, a szuvidált szűzpecsenye volt, ugyanis ebben a formában még soha sem készítettük. Azt találtam ki, hogy készítek egy fűszeres bedörzsölést a húsra, ez pedig a következő műveleteket tartalmazta: itt olvasható.

 

 

 

 

 

A teljes receptért és a gasztronómiai élvezetekért kattintsanak ide.

 

 

 

Van egy jól bevált étel recepted? Befőzöl? Savanyítasz? Bort készítesz vagy szörpöt? Fűszerekkel foglalkozol? Láttál egy jó éttermet? Ajánlanál menüt? Vagy csak egyszerűen érdekel minden ami gasztro? Akkor itt a helyed :) Ha bármi, ami étel-ital-gasztro, színes-szagos és egri, akkor küld el nekünk mi pedig megosztjuk, hogy minél több emberhez eljuthasson! egriugyek(kukac)gmail.com
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló