2023. szeptember 26., Jusztina

Eger ügye

#egerplusz #eger #programok #házasság hete

Egerben is megtartják a házasság hetét: ilyen programokat kínálnak

Barna Benedek 2022.02.13. 12:24

Könyvbemutatót, beszélgetéseket és közös vacsoraestet is tartanak a napokban az "Egy úton, egy szívvel" mottó jegyében.

 

15. alkalommal rendezik meg Magyarországon a házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. A szervezők célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire, valamint segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. A Magyar Kurír cikke szerint a következő egy héten át több mint ötven településen közel kétszáz programmal várják országszerte az önkéntes szervezők az érdeklődőket különböző helyszíneken és az online térben.

 

Városunkban a Keresztények Egerért összefogás szervez programsorozatot erre a hétre az "Egy úton, egy szívvel" mottó jegyében. Hétfőtől szombatig mindegyik napra jut majd egy-egy esemény, amelyeket közleményükben be is mutattak.

 

A hétköznapi programok 17.30-tól kezdődnek, és a városháza ad nekik otthont:


Február 14-én, hétfőn, a hivatalos megnyitó eseményen Perjesi István Elengedő szeretet című könyvét ismerhetik meg az érdeklődők. A beszélgetés fókuszában az áldott szülő-gyermek kapcsolat sikerének egyik kulcsa, az elengedés áll.


Február 15-én, kedden arról gondolkodhatnak közösen Prekopa István és Erna vezetésével, hogy a házasságunk, a családunk élete egyfajta útravaló csomag folyamatos összekészítése a gyermekek számára. 


Február 16-án, szerdán egy őszinte, nyitott pódiumbeszélgetés keretében ismerhetik meg a résztvevők a Nehézy házaspár, László és Gyöngyi életét (és talán titkait is). Miként egyeztethető össze két eltérő hivatás a mindennapokban? Mi az irgalom és a csodák szerepe a házasságban? No és hogy kapcsolódik mindez a lenyűgözően szép fotók világához? Erről is faggatja majd őket Maszárovics Zoltán.

 

Február 17., a csütörtöki nap a fiataloké: Ifi Fórumot tartnak. Két középiskolás fiatal, Petz Dávid és Papp Dániel teszi fel a korosztályát leginkább feszítő, kendőzetlen kérdéseket a saját szüleinek. Minden bátor tinit és egyetemistát is várnak, mert a hallgatói részvételen túl lehetőség lesz a teljesen anonim kérdezésre is.


Február 18-án, pénteken a romantika és a szexualitás kettősét taglalják egy rutinos előadói páros, Sisa Attila és Andrea segítségével.


A programsorozatban az egyetlen kivétel a szombati (február 19-i) "Páros Vacsoraest", melyet egy étteremben rendeznek meg, 16.30-as kezdettel, várhatóan 50 házaspár részvételével. Ez az egyetlen program, amely regisztációhoz kötött és nem ingyenes (részletek a szervezők Facebook-oldalán).

házasság-hete-rpgram-fb

(Kép forrása: Keresztények Egerért / Facebook; indexfotó: pexels.com)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló