2024. június 21., Alajos Leila

Eger ügye

#sport #dobó istván gimnázium #sup

Dobós sportsiker külföldről!

Csarnó Ákos 2023.01.11. 14:39

 

Bár alig kezdődött el az év, máris egy komoly sporteredményről számolhatunk be – tájékoztatott a közösségi oldalán a Dobó István Gimnázium.

 

 

Január 8- án az olaszországi Trasimeno- tavon rendezték meg az Olasz SUP Szövetség ( FISW ) első versenyét. Az egy kilométeres, rendkívül technikás pályán 7 bóját kellett előírt nyomvonal szerint megkerülve, egymás után hat kört teljesíteni. Több ország sportolói is elindultak, köztük az egri Dobó István Gimnázium 10-es diákja, Kocsis Csillag Virág. Csillag okos versenyzéssel nagy fölénnyel nyerte a saját kategóriáját, sőt egy helyi és egy ukrán versenyző előtt a felnőtt női mezőnyben is első lett.

A verseny előtt 3 hétig edzőtáboroztam az olasz edzőm, Paolo Marcheselli irányításával. Ennek a munkának a megkoronázása volt a verseny, amelyre külön készültünk az utolsó napokban.. Az edzőm világos utasításokat adott: mivel a férfi mezőnnyel együtt rajtoltak a nők, próbáljak eljönni az elején, hogy kimaradjak az első bójánál törvényszerű kavarodásból, lökdösődésből. Másik fontos dolog, hogy menjek valamelyik világszinten az első 50-ben jegyzett felnőtt férfi versenyzővel ( ilyen volt az első 5 helyezett, az arany- és ezüstérmes ráadásul Top 20-as - a szerk. ). Az ő tempóját tartsam, amíg bírom, aztán menjek a saját utazósebességemmel. Így a vetélytársaimnak nagyon kapaszkodni kellett utánam, ami elég fárasztó fizikailag és mentálisan is. Nagyon élveztem a versenyt, noha az éves felkészülésnek még eléggé az elején vagyok.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló