2024. július 23., Lenke

Eger ügye

#eger #koronavírus #sport #betegség #gledura benjámin #sakk #sakkolimpia

Az egri Gledura Benjámin betegség miatt kénytelen kihagyni a sakkolimpiát

agriasport.hu 2022.07.29. 15:24

Pozitív lett a sakknagymester Covid-tesztje.

 

Nagyon készült élete harmadik sakkolimpiájára az egri Gledura Benjamin, a magyar válogatott 3. táblás kiválósága. Sajnos a betegség közbeszólt, a keddi elutazás előtt lázas lett és a Covidos tüneteke miatt nem tudott repülőre szállni. Volt némi esély, hogy később a csapat után utazik, de mire megérkezne Indiába, már a verseny felénél tartott volna az olimpia.

Sajnálatos módon nem tudok részt venni a sakkolimpián, mert pozitív lett a Covid-tesztem. Egerben a szülői házban próbálok túlesni a betegségen. Az utóbbi napokban fizikailag sokkal jobban vagyok, majdnem százszázalékosan és versenyzésre kész, azonban a vírus még mindig itt lappang a szervezetemben... Csapattársaimnak és barátaimnak jó versenyzést kívánok az olimpián."

– fogalmazott az egri sakknagymester.

gledura-
Kép forrása: Magyar Sakkszövetség / Facebook

 

A Magyar Sakkszövetség közleménye szerint Gledura helyére a szövetségi kapitányként a helyszínen tartózkodó Ács Pétert nevezték.


Férfi olimpiai csapatunk összeállítása és ezzel táblasorrendje az utolsó pillanatban változott, Gledura Benjámin COVID-19 megbetegedése miatt Ács Péter szállt be játékos-kapitányként helyette a tartalék táblára. A helyzet számunkra nagyon fájó, hiszen harmadik táblásunk a tavalyi csapat EB-n nyújtott csúcsteljesítmény után várhatóan ismét sikeres szerepléssel járult volna hozzá a csapateredményhez, legalábbis az utóbbi két hónapban nyújtott játéka és az edzőtáborban mutatott formája bizakodásra adott okot. Benjámin nagyon várta ezt a Sakkolimpiát. Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki! - olvasható a szövetség közleményében.


Az első fordulóban a magyar férfi válogatott Sri Lanka, a női válogatott Panama ellen kezd.

 

(Via agriasport.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló