2024. április 25., Márk

Promóció

Hogyan érheted el a minél bővebb termést? (X)

X 2024.03.25. 08:16

 

 

Aki már valaha kertészkedett egy keveset és ületett valamit, annak minden bizonnyal ismerős az az izgalmas érzés, amikor a termést várta. Sőt, nem is a termést várjuk először, hanem hogy az elvetett mag kidugja a fejét a földből, vagy hogy a gondosan elültetett palánta növekedésnek induljon.

 

 

Nem más ez, mint a növények élettartamának a vegetatív szakasza, amikor szárba szökkennek, amikor megnőnek. Ez lesz aztán az alapja annak, hogy milyen mennyiségű termést fogunk majd tudni leszüretelni róla. Éppen ezért jó, ha a növények életének minden stációjával maximális szinten tisztában vagyunk. Jó, ha tudjuk, hogy nincs ez másként a kannabisz esetében sem, így ha kendert szeretnél termeszteni, alaposan fel kell majd készülni!

 

Fontos tudnivalók, mielőtt belevágnál!

 

Ha azt gondolod, hogy elegendő beszerezned a Growislandtől a termesztéshez szükséges kellékeket és eszközöket, akkor azért jó, ha tudod, hogy van még egy nulladik lépés is, mielőtt kertésznek állsz.

 

Ez pedig nem más, mint az ismeretszerzés. Ez manapság már nem is olyan nehéz, hiszen mindenki zsebében ott lapul a világ összes tudása az okostelefonjában elrejtve. Csak elő kell hívni. Ilyetén módon pedig két dologban érdemes elmerülni:

- Az első, hogy eldöntöd, magról vagy palántáról szeretnéd-e a kendereidet felnevelni. De talán még égetőbb, hogy milyen fajtájú magot vagy palántát választasz. Ehhez figyelembe kell venned a kertészkedési képességeidet, valamint azt is, hogy milyen ízeket szeretsz, illetve milyen körülményeket fogsz tudni biztosítani a növényeidnek.

- A második pedig az elmélet: hogyan épül fel a kender, milyen növekedési szakaszai vannak, milyen betegségek támadhatják meg. Ha ugyanis ezekből felkészülsz, nem nagyon érhet majd meglepetés.

Az alapok a legfontosabbak!

 

Mint minden más esetében, itt is az a legfontosabb, hogy stabilak legyenek az alapok. Ez a kender termesztése során annyit jelent, hogy a csírázást követően, de még a virágba borulás előtt, azaz a növény vegetatív fázisában megadj neki mindent, amire csak szüksége lehet.

 

Ellenőrizd, hogy megfelelő-e számára a páratartalom, a hőmérséklet, a levegő összetétele, nem támadta-e meg bármilyen betegség, vélsz-e rajta felfedezni hiánybetegség jeleit.

 

Ha ebben az igencsak érzékeny etapban igazán gondosan ápolod a növényedet, akkor a fényciklus lerövidülését követően bőséges virághozamban lehet részed.

 

Gondos tervezést igényel!

 

Csak az vágjon bele ebbe a projektbe, aki valóban komolyan gondolja az egészet, ugyanis nem egy muskátliról lesz szó, amely szívós és alig van igénye. A kender igencsak követelőző növény, és ha valami nem jó neki, annak azonnal hangot ad. A kérdés az, hogy a termesztő mennyire nyitott a jelekre.

 

Persze megér minden fáradságot a gondozása, hiszen ha szépen van hozam, akkor a lehető legbiztosabb forrásból származó kender kerül a birtokunkba!

 

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló