2024. június 15., Jolán Vid

Riasztó

#ügyészség #lopás

Körömollóval ment szerszámot lopni, bejött neki, de elkapták


Vannak elkövetők, akik szerszámot lopnak. De általában nem azért, hogy dolgozzanak vele. 

 

Az Egri Járási Ügyészség folytatólagosan, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádol egy 27 éves szentdomonkosi nőt, aki a lakóhelyéhez közeli járási székhely egyik áruházából tulajdonított el különböző műszaki cikkeket a tavalyi év végén, két egymást követő napon - tájékoztatott az ügyészség.

 

A vádlott elsőre egy indukciós főzőlapot vitt el fizetés nélkül a boltból, ahol másnap ismét megjelent és a bejárati ajtó melletti polcról a nagyméretű gurulós táskájába rejtve eltulajdonított egy benzinmotoros láncfűrészt úgy, hogy az azt rögzítő gyorskötözőt elvágta a magával vitt körömollóval.

 

A vádlott – szándéka szerint – a lopott holmi eladása révén kívánt pénzhez jutni, de ez csak a főzőlap tekintetében sikerült neki, mert a biztonsági kamera felvételeinek gyors elemzését követően a rendőrség lefoglalta nála a vadonatúj láncfűrészt.

 

Szerszámokat akart lopni az a két fiatalkorú is, akiket az Egri Járási Ügyészség dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének kísérletével vádol.

 

A fiatalok 2021 nyarán hatoltak be a kiskörei általános iskolába, kihasználva azt, hogy ott éppen felújítási munkálatok folytak. A fiúk felmásztak az állványzaton, betörtek egy ablakot, melyen át bejutottak az egyik terembe, ahol különböző kéziszerszámokat találtak. Ezeket épp egy vödörbe pakolták, amikor rajtakapták őket, úgyhogy a lopási kísérlet nem járt sikerrel.

 

A járási ügyészség mindkét bűnügyben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta egyes szerszámtolvajokkal szemben. A fiatalkorú elkövetők egyikének esetében pedig próbára bocsájtás mellett a pártfogó felügyelet elrendelésére is indítványt tett.

 

indexkép: illusztráció

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló