2024. április 17., Rudolf

Riasztó

#közlekedési baleset

Elcsapta a vonat a futár gépjárművét, a piroson akart áthajtani


A Büntető Törvénykönyv szerint, aki közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával vagy más hasonló módon más vagy mások életét vagy testi épségét veszélyezteti, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Aki a fent meghatározott bűncselekményt gondatlanságból követi el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Az Egri Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult bűnügyben emelt vádat.

 

A vádirat szerint egy férfi 2023 nyarán a munkáltatója teherautójával haladt Egerben és útját egy – fényjelző készülék biztosított – vasúti átkelő keresztezte. A sofőr nem figyelte, hogy a fénysorompó pirosan villog, így behajtott az átjáróba a jobbról érkező vonat elé. A szerelvény a vezető gyorsfékezése ellenére az autónak ütközött.

 

Az ütközés következtében a vasúti közlekedés biztonsága, illetve az abban részt vevők élete, testi épsége veszélybe került.

 

Az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló