2024. május 23., Dezső

Riasztó

#lopás

Cipőt akart lopni a plázából, de a talpára ragadt a riasztószalag


Cipőt lopott egy 30 éves kerecsendi férfi egy egri áruházból. Az Egri Járási Ügyészség emiatt vádat emelt ellene.

 

Az eset tavaly decemberben történt. A vádlott ekkor bement a többszintes pláza egyik boltjába, ahol egy pár márkás lábbelit, továbbá egy pulóvert tett a kosarába, majd azokkal bevonult a próbafülkébe. Itt mintegy negyed órát töltött, és amikor kijött, a pulóvert, valamint a cipős dobozt visszatette a helyére. Mindebben látszólag nem volt semmi feltűnő, úgyhogy az eladók is csodálkoztak, amikor a férfi távozásakor bejelzett a riasztó.

 

Ez után derült csak ki, hogy a tolvaj előzőleg a kabátja alá rejtette a sportcipőket, a műanyag áruvédelmi eszközt pedig – miután levágta – a pulóverben dugta el. A lebukásának az volt az oka, hogy a pár másik cipőjében elhelyezett mágneses lapriasztó a fülkében a felpróbálás során a zoknijára tapadt, emiatt kifelé menet annak ellenére beriasztott, hogy a vádlott a régi bakancsát viselte a lábán.

 

A bűncselekménnyel okozott 33.000 forintos kár a tettenéréskor megtérült.

 

A vádhatóság szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségével vádolja a terheltet, akivel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A Büntető Törvénykönyv szerint az ötvenezer forintnál alacsonyabb, tehát szabálysértési értékre elkövetett lopás bűncselekményt valósít meg, ha azt a tettes dolog elleni erőszakkal követi el. Dolog elleni erőszaknak számít az is, amikor a dolog eltulajdonításának megakadályozására szolgáló eszközt állagsérelem okozása nélkül eltávolítják, vagy azt a dolog eltulajdonításának megakadályozására alkalmatlanná teszik.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló