2024. április 20., Tivadar

Riasztó

#ügyészség #emberölési kísérlet #machete

Bozótvágóval támadt haragosára egy siroki férfi, vádat emeltek ellene

Csarnó Ákos - MTI 2024.01.04. 09:36


Emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Heves Vármegyei Főügyészség egy siroki férfi ellen, aki bozótvágóval támadt haragosára.

 

A vádhatóság azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a vádlott a sértett családjával szemközt lakott a faluban, így gyakran találkoztak. A középkorú sértett rossz néven vette, hogy a nevelt lányát a nála valamivel fiatalabb vádlott gyakran látja vendégül.

 

A lány a vádlott lakásán volt 2022. május 24-én este is, amikor nevelőapja megérkezett.

 

A két férfi vitatkozni kezdett, ami azzal végződött, hogy a vádlott lesújtott egy 52 centiméter pengehosszúságú bozótvágó késsel a másik férfira. A sértett védekezésül felemelte a jobb karját, így azt érte a csapás. A két férfi dulakodásának a házból kiszaladó rokonok vetettek véget.

 

A sértett kórházba került, ahol orvosi ellátásban részesült, de sérülése maradandó fogyatékosságot okozott: a súlyos és nagyméretű kés átvágott több izmot és ideget, valamint eltörte a singcsontot.

 

Az ügyészi álláspont szerint az eszköz és a támadás alkalmas volt akár az élet kioltására is, a vádiratban három év nyolc hónap börtönbüntetés kiszabását javasolták.

 

indexkép:  Lee-J/Getty Images/iStockphoto/illusztráció

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló