2024. május 28., Emil Csanád

Promóció

#eger #munkalehetőség

Sokszínű karrierlehetőségek vidéken – állás Eger városában (X)

X 2023.07.31. 19:56

Élet egy ideális helyen

 

Annak alátámasztására, hogy a fővároson kívül is van élet, nem is találhatnánk jobb példákat a vidéki városoknál. Ide sorolható Eger is, hiszen Heves vármegye székhelye egy egyértelműen jól élhető hely, legyen szó akár az általános körülményekről vagy épp a munkalehetőségekről.

 

Élet egy ideális helyen

Egert itthon keveseknek kell bemutatni, hiszen régóta kifejezetten fontos részét képezi az ország imázsának. A Heves vármegyében található város egyben székhelyként is funkcionál, így sok tekintetben tölt be meghatározó szerepet a helyi, környékbeli és a vármegye határain belül élő lakosság életében. Egy turisztikai, gazdasági, kulturális és egyben közigazgatási központról beszélhetünk, mely az elmúlt években is egyértelműen a fejlődés útjára lépett.

 

Furcsa lehet, de sokan nehezen tudják elképzelni, hogy a fővároson kívül is van élet, nem pedig unalmas hétköznapok és a lehetőségek hiánya jellemzi a vidéki régiókat. Ezek a területek – főleg az utóbbi néhány évben – erős felzárkózást mutatnak és lényegében minden területen egyre közelebb kerülnek az ország központi részéhez. Eger esetében ez az állítás pedig földrajzilag is abszolút megállja a helyét.

Ha vidéki létről, karrierépítésről van szó, mindig fontos szempont a lokáció. Bár sokan szeretik a vidéki nyugalmat, az sem árt, ha a lakóhely nem esik ki túlságosan az ország vérkeringéséből. Eger ebből a szempontból kiemelkedik, hiszen a főváros és a keleti régiók egyaránt könnyedén megközelíthetők, akár közúton, akár tömegközlekedéssel. A város maga pedig csodálatos épített környezetével, kulturális örökségével és az itt fellelhető lehetőségekkel mindenki számára vonzó lehet. Egy állás Eger területén pedig sokszínű lehetőségeket tartogat.

Főszerepben a turizmus

Hazánk kiemelt turisztikai attrakciói évente jellemzően több tízezer vagy még több embert képesek bevonzani. E tekintetben értelemszerűen kiemelkedik a Balaton és környéke, de a szezonalitás miatt más desztinációk is szép számokat produkálnak. Eger például egész évben várja a turistákat, akik előszeretettel látogatnak el a városba, hiszen számos kulturális program, látnivaló és gasztronómiai lehetőség várja őket.

Mivel az ide érkező vendégek ellátására és kiszolgálására számos cég üzemel a városban, így sok állás Eger ilyen jellegű vállalkozásához kötődik. A turizmus a dolgozók szempontjából is egy gyümölcsöző szektornak számít, így sokan előszeretettel vállalnak munkát ezen a területen. Jó néhány állás Eger szálláshelyeihez, vendéglátó egységeihez vagy épp turisztikai attrakcióihoz kötődik. Ezek a munkakörök pedig kifejezetten széles palettán mozognak.

Ha erről a régióról és annak turizmusáról beszélünk, akkor semmiképp sem mehetünk el szó nélkül a szőlőtermesztés és borászat mellett. Ha lehet, akkor ezek a vállalkozások még szélesebb rétegnek képesek munkát adni, melyek akár több szektoron átívelő lehetőséget is rejthetnek. Ennek megfelelően sok állás Eger és környékének borászati termeléséhez kötődik, mely szintén egész éves elfoglaltságot ad a benne dolgozóknak.

 

Termőföldtől az asztalig

A szőlőtermesztés és borászat bár sok ponton kapcsolódik a turizmushoz, egy jóval összetettebb terület. A munka már a termőföldeken megkezdődik, hiszen a szőlőtőkék gondozása, az új telepítések kivitelezése, maga a szüret és a bortermelés folyamata óriási munka. Ezek jórészt a mezőgazdasági szektorhoz tartoznak és emberek ezreinek képesek állandó állást biztosítani. Így tehát rengeteg állás Eger e szektorában érhető el, mely lehetőséggel sokan élnek is.

 

A helyi és környékbeli borok pedig méltán híresek, az Egri Bikavér például nemzetközi szinten is népszerűnek számít. A szőlőtermesztés és borkészítés a folyamat egyik vége, a termékek eladása, promóciója és az erre felépített borturizmus már egészen más terület. A termelésen túl tehát számos állás Eger ilyen jellegű turizmusához, illetve a borászatok egyéb tevékenységeihez kapcsolható. Munka pedig itt is bőven akad.

 

Eger persze az említett két szektoron túl is tartogat lehetőségeket, hiszen alapvetően is egy virágzó vidéki városról beszélünk. Az elmúlt évek ipari fejlesztései ezen a területen is sok munkahelyet teremtettek és természetesen a városokhoz általában köthető munkák is ugyanúgy elérhetők itt. Nem véletlen tehát, hogy egy állás Eger városában nem csak a helyi, de a környékbeli lakosság számára is rendkívül kedvező lehetőség.


képek: profession.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló