2024. május 27., Hella

Mindenki ügye

#egri vár #advent

Több program is várja a vár látogatóit advent alatt

Csarnó Ákos 2022.11.30. 11:45

A Dobó István Vármúzeum az adventi időszakban is több, tematikus programmal és foglalkozással készül az ünnepre hangolódó látogatók számára:


- December 2-án, pénteken, 14:00 órától a Várműhelybe (Eger, Dobó utca 12.) várják azokat a családokat, akik a régi idők karácsonyi szokásait szeretnék jobban megismerni. A történelmi ráhangolódást követően házi szaloncukrot és karácsonyfadíszt készítenek majd a Vár-Családi-Kör családi délutánján.


- Adventkor nem csak családokat, hanem iskolai osztályokat is várják, kétféle tematika köré épülő múzeumpedagógiai foglalkozásaikra. December 5. és 16. között a Gárdonyi Emlékházban a „Fel, nagy örömre” címet viselő foglalkozássorozattal Gárdonyi műveinek segítségével kerülhetnek ünnepi hangulatba a diákok.

 

- A kifejezetten egri iskolásoknak szóló, őszi tematikus foglalkozássorozatunk idei utolsó alkalmán, december 5-16. között a gyertyamártás rejtelmeibe kaphatnak betekintést a résztvevők a Várműhelyben, valamint megismerhetik, hogy a képzőművészet miként jeleníti meg a kereszténység legszebb ünnepét.

Az Egri vár vitézei a téli hónapokban is tárlatvezetésekkel és bemutatókkal készülnek. A vár nagypincéjében található közkedvelt Börtönkiállítás, a pince felújítását követően decembertől ismét megnyitja kapuit, amit vitézek tárlatvezetésével körítve tekinthetnek meg a látogatók.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló