2024. április 20., Tivadar

Mindenki ügye

#szijjártó péter #reakció #orosz invázió #donald tusk

Szijjártó szerint Donald Tusk notórius hazudozó, akinek bocsánatot kellene kérnie az ordas hazugságáért

Kovács Dávid 2022.03.03. 09:24

A magyar külügyminiszter nem kíván ilyen alakokkal foglalkozni. Esetleg akkor, ha az Európai Néppárt elnöke elnézést kér a kijelentései miatt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a nyilvánosság előtt reagált Donald Tusk nemrégi bírálatára. Az Európai Néppárt jelenlegi és az Európai Tanács korábbi elnöke a Twitteren bírálta őt és Orbán Viktor miniszterelnököt az ukrán háborúhoz való hozzáállásuk miatt, úgy fogalmazott, mindkettőjüknek kijárna egy-egy szék a Gazprom igazgatótanácsában.

Először is notórius hazudozókkal nem kívánok foglalkozni, onnan kezdődik. Tehát majd, hogyha Donald Tusk bocsánatot kér azért, hogy azt terjesztette, hogy Magyarország blokkolta az orosz bankok SWIFT-rendszerből való lekapcsolását, majd ha ezért az ordas hazugságért bocsánatot kér, majd akkor tárgyalhatunk vele, meg róla. Úgyhogy egyelőre a notórius hazudozókat szerintem tegyük nyugodtan félre

– mondja Szijjártó Péter a hivatalos Facebook-oldalán közzétett felvételen. (A fenti néhány mondat 1:47-től hallható.)

 

Tusk rövid üzenete nem sokkal azután született, hogy Szijjártó Péter bejelentése nyomán kiderült: Magyarország hozzájárult ugyan ahhoz, hogy az Európai Unió fegyvereket szállíthasson Ukrajnába, azonban nem engedélyezi, hogy Magyarországon keresztül érkezzenek meg az ukránoknak szánt szállítmányok.

 

Magyarország biztonsága az első

PAKS II beruházás? Gazprom és földgázszállítás? Fegyverek Ukrajnába? Nemzetközi Beruházási Bank? Donald Tusk és az orosz kitüntetés?

Közzétette: Szijjártó Péter – 2022. március 2., szerda

 

Ahogy az Egri Ügyek is beszámolt róla, Donald Tusk után az Európai Néppárt EP-frakciójának vezetője, Manfred Weber is erős kritikával illette a magyar álláspontot. Szerinte Magyarország kettős játszmát űz Ukrajna ügyében, Orbán Viktornak pedig el kell végre döntenie, hogy melyik oldalon áll. "Az ilyen helyzetekben kell, hogy legyen álláspontja az embernek. Egyre több politikus ismeri fel ezt a világban, ezért Orbánnak a magyar részről el kell döntenie, hová tartozik" – jelentette ki egy brüsszeli sajtóeseményen.

 

(Indexkép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló