2024. május 27., Hella

Mindenki ügye

#egri vár #dobó istván vármúzeum

Programok várják az érdeklődőket az egri várban a következő napokban

Csarnó Ákos 2024.03.21. 08:25

Kortárs-Képzőművészetről-Közérthetően

 

2024-ben is folytatódik az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem KMI Vizuális Nevelés- és Művészetelméleti tanszékének szabadegyetemi előadássorozata a Ziffer Sándor Galériában. Az előadássorozat célja a kortárs képzőművészet népszerűsítése, megismertetése, közérthetővé tétele. A tavaszi szemeszterben a kortárs képzőművészet intézményrendszere, intézményessége kerül fókuszba – galériák, gyűjtemények, biennálék vizsgálatával és bemutatásával. Az előadók aktív kurátorok és olyan témákat választottak saját praxisukból vagy kutatási területeikből, melyek betekintést nyújthatnak a képzőművészet bemutatásának, kutatásának és hozzáférhetővé tételének helyszínein folyó munkába, tendenciáiba.

Időpont: 2024.03.25. 17:00
Helyszín: Ziffer Sándor Galéria
További információ itt.Húsvét az Egri várban

 

Nagypéntektől Húsvét hétfőig tart a programkavalkád a Dobó István Vármúzeumban, ahol számos lehetőség közül választhatnak az érdeklődők.

Az Egri vár vitézein kívül jelen lesznek az erödítés falai között az Egri Vitézlő Oskola, a Pattantyús Martalócok és a Bakocsai István Kompánia Hagyományőrzői is, akik a 16. századi életmódba, viseletekbe, mesterségekbe engednek betekintést, amellett, hogy rendszeresen megszólaltatják tűzfegyvereiket.
Az Egri vár vitézei napi 7 alkalommal tartanak interaktív tárlatvezetéseket a különböző kiállításokban.
Nagyszombaton az Egri várban rendezik meg a Bornemissza - kupa történelmi íjászversenyt, melyen több száz korabeli viseletbe öltözött sportoló méri össze tudását. 
Vasárnaptól inkább a kézműveseké a főszerep: lesz hímestojás készítés, tojáspatkoló bemutató, kézműves játszóház, családi rejtvényfejtés, népi játszótér és kisállatsimogató is. 
További részletek itt.Egri csillagok - Kötelező Olvasmány Másképp

Hat szombaton keresztül érdekfeszítő programokkal várjuk azokat a gyerekeket, akik segítséget kérnek a kötelező olvasmány feldolgozásához. Közösen olvassuk végig a regényt, olvasónaplót készítünk, miközben játszunk, sok-sok élménnyel gazdagodunk. Végre nem egy kötelező, unalmas feladat lesz az Egri csillagok elolvasása, hanem izgalmas tevékenységgé válik.
Időpont: 2024. április 13-május 18-ig minden szombaton 9.00-16.00 óráig
További részletek itt.

 

indexkép: Getty Images

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló