2024. július 22., Magdolna

Mindenki ügye

#zöldfül #környezetszennyezés #akkumulátor gyár #akkumulátor feldolgozás

Nem kell akkumulátor gyár!

Csarnó Ákos 2023.11.28. 15:29

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

 

 A mai napon a Kúria döntése értelmében lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról: ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben, és soha nem fordulhat elő többet, hogy a Fidesz az emberek feje felett átnyúlva épít akkumulátorgyárakat a kertek végébe. 

 

Bár egy fellebbezési lehetőség még hátra van, és nincs kétségünk, hogy a Fidesz és csatolt részei minden lehetőséget kihasználnak majd a súlyosan antidemokratikus beruházási törvény védelme érdekében, de ma annyit biztosan mondhatunk, hogy nagy eséllyel lehet a kérdésben népszavazást tartani. 

Az LMP tehát elérte azt amit igért, és a Fidesz helyett az emberek dönthetnek majd arról, hogy akarják-e, hogy Magyarország akkumulátorgyarmattá váljon. Az LMP azt ígérte a negyedik kétharmad után, hogy ügyeket fog képviselni, és minden létező eszközzel küzdeni fog azért, hogy megvédje az emberek döntési jogát, a termőföldünket, a vízkincsünket, és az élhető környezetünket. 

 

A mai döntés bizonyítja, hogy ez az a stratégia, amivel eredményeket lehet elérni, nem pedig az egymás árulózása, a folyamatos hisztipolitika és a múlt tévedéseinek megismétlése.

 

indexkép: Getty Images

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló