2024. április 13., Ida

Mindenki ügye

#megszorítás #gazdaság #varga mihály

Megszorításokra készülhet a kormány, aggódhatnak a nagycsaládosok is

Csarnó Ákos 2023.07.05. 09:33

Orbán Viktor és Varga Mihály megint készül valamire

 

Az adókedvezmenyek, a lakástámogatások és a családtámogatások vannak a célkeresztben, felülvizsgálják a közkiadásokat, több helyen megszorítások jöhetnek a tervek szerint.

Kedden megjelent a Magyar Közlönyben több határozat, amik szerint a kormány a Pénzügyminisztériumot bízta meg azzal, hogy a többi minisztériummal együtt megvizsgálja, milyen hatékonysággal költi a magyar állam a pénzt. A kormány határozata szerint Varga Mihály feladata lesz, hogy minisztériumán belül felállítson egy "a kiadások felülvizsgálatának koordinálásáért és elvégzéséért felelős szervezeti egységet". Ennek feladata lesz

a kiadási felülvizsgálatra vonatkozó jogi és szervezeti szabályok kidolgozása, továbbá a közkiadások felülvizsgálatának tervezése, végrehajtása és nyomon követése.

A határozatok szerint először december 31-ig a 2023-as egészségügyi, családtámogatás és lakhatásra fordított állami kiadásokat, továbbá az ezekhez kapcsolódó adókedvezményeket kell áttekinteni. Ez után 2024-ben az oktatásra és állami beruházásokra fordított kiadásokat kell majd felülvizsgálni.

 

Át fogják továbbá nézni a babaváró támogatások, a lakástámogatások, a családi adóalap- és járulékkedvezményeket, a négygyermekes anyák és a 25 év alattiak SZJA-mentességét, a családi pótlékot, de a különböző gyógyszertámogatásokat is.

 

indexkép: MTI Fotó/Kovács Tamás

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló