2024. július 20., Illés

Mindenki ügye

#tisza #magyar péter

Magyar Péter: ma Magyarországnak szeretetre, békére, az árkok betemetésére van szüksége

Csarnó Ákos - MTI 2024.05.06. 07:43

Hatalmas tömeg előtt beszélt Derecenben


Ma Magyarországnak szeretetre, békére, az árkok betemetésére van szüksége, olyan vezetésre, amely "nem hazudja magát vidékinek és családbarátnak, nem hazudja magát kereszténynek sem, mégis minden nap a magyar emberek érdekében dolgozik" - mondta a Tisza párt európai parlamenti listavezetője vasárnap Debrecenben. 

 

Magyar Péter a Református Nagytemplom előtt tartott nagygyűlésen egybegyűltek számára utalva azt mondta, "ez az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb politikai demonstrációja, a valaha volt legnagyobb anyák napi rendezvénye".

 

Az édesanyákat, nagymamákat, dédmamákat Nagy Ervin színművész verssel, Rost Andrea operaénekes dalokkal, a résztvevők tapssal köszöntötték, miután Magyar Péter bejelentette, hogy ha a Tisza párt felhatalmazást kap, a családi pótlékot azonnal duplájára emeli, mert "minden magyar gyermek egyaránt fontos".

 

A Tisza párt alelnöke számon kérte, hová lett az a 40 ezer milliárd forint, amelyet eddig európai uniós támogatásként kapott Magyarország, s amelynek megfelelő összeg feléből a második világháború után újjáépítették a porig rombolt Németországot.

 

Válasza szerint a pénz jelentős része "magántőkealapokban, jachtokban, kastélyokban, hotelekben, bordeaux-i borászatokban, vagy offshore-számlákon van".

 

A politikus sorsdöntőnek nevezte a júniusi választásokat, ahol "az lesz a kérdés, hogy Fidesz vagy Tisza?" A háború és a béke kérdésére utalva azt mondta, pártja békepárti, szorgalmazza a béketárgyalások azonnali megkezdését.

 

"Aki 2024-ben a Fideszre szavaz, az a háborús fenyegetésre, a háborús uszításra, a nemzet megosztására szavaz, aki a Tiszára szavaz, az a békére, a jövőre, a gyermekeink és unokáink biztonságára és boldogságára voksol" - hangoztatta.

 

Magyar Péter beszédében kitért az akkumulátorgyárak építésének ügyére, amely szerinte veszélyezteti az embereket és a környezetet, miután "szétszabdalták" az ellenőrző hatóságokat.

 

Azt mondta, ha a Tisza párt felhatalmazást kap a magyar emberektől, haladéktalanul visszaállítja a környezetvédelmi minisztériumot, megerősíti az érintett hatóságokat, szigorít a jogszabályi előírásokon és az ellenőrzési mechanizmusokon, és kikényszeríti, hogy a beruházások pénzügyi hasznából az érintett települések is részesedjenek.

 

A rendezvényen, amelyen ott volt a párt európai parlamenti listájának több képviselője, Magyar Péter bejelentette, hogy szinte valamennyi vármegyében megvannak már a listaállításhoz szükséges számú ajánlásaik.

 

A nagygyűlésen Magyar Péter átadta a licitálásra bocsátott napszemüvegéért felajánlott hárommillió forintot L. Ritók Nórának, a berettyóújfalui Igaz Gyöngy Alapítvány elnökének, aki jelezte: három, mélyszegénységben élő családot támogatnak az adománnyal.

 

Tarr Zoltán református lelkész, a Tisza párt európai parlamenti képviselőjelöltje azt mondta, "Debrecenben, a magyar reformátusság fővárosában, a kálvinista Rómában még mindig jó reformátusnak lenni", és bejelentette: egymástól függetlenül két keresetet nyújtottak be az egyházi bírósághoz, hogy elmozdítsák beosztásából Balog Zoltán püspököt.

 

indexkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló