2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#űrhajós

Közzétették, milyen feltételeknek kell megfelelnie az újabb magyar űrhajósnak

Nagy Donát 2021.10.28. 16:46

Az űrtevékenységért felelős miniszteri biztos szerint a jelentkezőknél kiemelkedően fontos lesz a hazaszeretet.

 

Szigorú feltételeknek kell megfelelniük a csütörtökön elindított magyar űrhajós-kiválasztási folyamatban részt vevőknek, írja az MTI.

 

A közlemény szerint ugyanis egy 30-60 naposra tervezett misszió során egy magyar űrhajós az évtized közepén űrrepülésben fog részt venni, hogy világszínvonalú magyar innovációkat teszteljen és egyedülálló kísérleteket folytasson a Nemzetközi Űrállomáson.

 

Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért és űrtevékenységért felelős miniszteri biztosa emlékeztetett: a most útjára indított Hunor (Hungarian to Orbit) nemzeti kutató űrhajós programra jelentkezőkkel szemben fontos elvárás, hogy műszaki, természettudományos beállítottsággal bírjanak.

DSZZS20211028010
Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) űrkutatásért felelős miniszteri biztosa (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

 

Kiemelt elvárás a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően a magas fokú pszihés terhelhetőség, a felsőfokú angoltudás, valamint az, hogy a jelentkező határozott, kiegyensúlyozott személyiség legyen.

A nemzeti űrhajós programra jelentkezőknél elengedhetetlen feltétel a valós teljesítmény, a kiemelkedő készségek és a hazaszeretet

– tette hozzá.

 

A programra 2022. január 31-ig lehet jelentkezni.

 

Ahogy azt korábban megírtuk, mindössze 30 milliárd forint közpénzt terveznek erre elkölteni.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

Az indexképen Farkas Bertalan nyugalmazott dandártábornok, az első és eddig egyetlen magyar űrhajós relikviái a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló