2024. június 16., Jusztin

Mindenki ügye

#helikopter #szalay-bobrovniczky kristóf

Ötmilliárdos helikopterrel érkezett Szilvásváradra az új honvédelmi miniszter, hogy megnézze a huszárok lovait

Nagy Donát 2022.07.08. 08:30

A településen ritkán landol katonai helikopter, ez a héten azonban kétszer is megtörtént.

 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden a honvédség helikopterével látogatta meg az Állami Ménesgazdaságot  Szilvásváradon, hogy szemrevételezze a huszárok lovait. A spórolást magán kezdő kormány honvédelmi minisztere ezzel felzárkózott a helikopteres belföldi utazásokat preferáló fideszes kormányzati vezetők közé, írja a Magyar Narancs.

 

A miniszter szilvásváradi látogatásáról egy videó is felkerült a tárcavezető közösségi oldalára. "Ma Szilvásváradon, az Állami Ménesgazdaságban jártam, ahol a Honvéd Huszárság újraalapításának második évfordulója alkalmából rendezett bemutatón vettem részt. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a Honvéd Huszárság továbbra is fejlődjön. Célom, hogy minél több magyar huszár legyen magyar, szilvásváradi lipicai lovon" – írta a látogatásáról.

 

 

A szemtanúk szerint a honvédségi helikopter nem csak kedden járt Szilvásváradon, hétfő kora délután már egy előkészítő próbalandolást is végrehajtott, ám a beszámolók szerint hosszas körözés után csak üggyel-bajjal tudott leereszkedni a nagyparkolóban.

A lap megkérdezte a Honvédelmi Minisztériumot, mi indokolta, hogy a levegőben szállítsák a minisztert Szilvásváradra, válasz azonban nem érkezett.

A lap emlékeztet: a szilvásváradi látogatás estéjén derült ki, hogy Szalay-Bobrnoviczky a leggazdagabb kormánytagok közé tartozik. Csak a bankszámláján egymilliárd forint pihen, de papíron további négy céggel is rendelkezik: ezek közül legértékesebb a London Capital Kft., amivel bevásárolta magát Garancsi Istvánnal közös vállalkozásba, amellyel öt budapesti kaszinó üzemeltetését vették át. A miniszter emellett számos ingatlan birtokosa, Tabajdon erdője, Badacsonytomajon háza, a XII. kerületben három ingatlanja van.

 

A 24.hu cikke megjegyzi: a Magyar Honvédség három éve vásárolt 20 darabot az Airbus helikopterek katonai változatából. A H145-es típus teljes beszerzése 100 milliárd forintba került, vagyis a katonai gépek minden egyes darabjáért 5 milliárd fizetett a magyar költségvetés.

 

A Magyar Narancs becslése szerint a 320 kilométeres helikopterezés hozzávetőleg 600-700 ezer forintba kerülhetett, vagyis ennyivel járulhattak hozzá a magyar adófizetők az utazáshoz.

 

Címlapkép: Rosta Tibor / MTI

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló