2024. július 20., Illés

Mindenki ügye

#orbán viktor

Békét csak Donald Trumptól lehet remélni Orbán szerint

Csarnó Ákos - MTI 2022.10.11. 13:39

 

Orbán Viktor miniszterelnök tárgyalásokat sürgetett az Egyesült Államok és Oroszország között az ukrajnai tűzszünetről, és ebben a két éve megbukott Donald Trump egykori amerikai elnökre számít. „A tűzszünetnek nem Oroszország és Ukrajna között kell megszületnie, hanem Amerika és Oroszország között” – mondta kedden Berlinben – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. „Aki azt hiszi, hogy ezt a háborút orosz-ukrán tárgyalásokkal le lehet zárni, az nem ebben a világban él. A hatalom valósága más".

 

 

Orbán szerint Ukrajna csak azért tudta megvédeni magát az orosz megszállókkal szemben, mert katonai támogatást kapott az Egyesült Államoktól. Csak azért van most háború, mert az amerikaiak így akarták. „Ezért kell az amerikaiaknak kiegyezniük az oroszokkal. És akkor a háborúnak vége lesz” – mondta a háborúról amelyet Oroszország indított Ukrajna ellen.

 

Orbán szerint Joe Biden amerikai elnök nem a megfelelő tárgyalópartner az amerikai oldalon. „Az amerikai elnök túl messzire ment” – mondta. Biden a háború kitörését követően „mészárosnak”, „háborús bűnösnek” és „gyilkos diktátornak” nevezte Putyint, ezek után már nehéz lesz tárgyalni. „De a béke reménysugarát Donald Trumpnak hívják” – mondta a magyar miniszterelnök.

 

Szerinte a német diplomácia is segíthet, Merkel 2014-ben már megakadályozott egy háborút a Krím orosz annektálása utáni intézkedéseivel. „Amit Angela Merkel a krími válság idején tett, az egy mestermű volt”. Akkor nem volt háború, mert Németország diplomáciai erőfeszítései elszigetelték a konfliktust.

 

kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló