2024. április 25., Márk

Mindenki ügye

#fidesz #megszorítás #ellenzéki összefogás #egységben magyarországért #választás 2022

Az ellenzék szerint a Fidesz a háborúra akarja majd fogni a megszorításokat

Fehér Buda/ugytudjuk.hu 2022.03.28. 18:27

Az Egységben Magyarországért szövetség képviselőjelöltjei azt követelik a kormánypárttól, hogy árulják el, milyen megszorításokra készülnek.

 

Az Egységben Magyarországért képviselőjelöltjei nyílt levélben fordultak fideszes ellenfelükhöz, hogy árulják el, milyen megszorításokra készül a Fidesz, ha nyer a választáson, tudtuk meg az összellenzék tájékozatójából.

 

 

A pártszövetség erről tartott hétfői sajtótájékoztatóján Jánosi-Lesi Ágota (DK, Pest megye 11. választókerület) felhívta a figyelmet arra: mivel ez a kormány most már biztosan nem fog EU-s forrásokhoz jutni, Varga Mihály virágnyelven bejelentette, hogy a kormány megszorításokra készül. Szó szerint idézte a pénzügyminisztert, aki úgy fogalmazott:

a választások után a legfontosabb feladat az lesz, hogy a háború okozta gazdasági nehézségekhez igazítsák az államháztartást.

Az ellenzéki képviselőjelölt követelte: pontosan számoljanak el azzal, milyen megszorításokra készül a kormány.

Legyen világos: aki most vasárnap a Fideszre szavaz, az a megszorításokra szavaz

– tette hozzá.

 

Vajda Zoltán (MSZP, Budapest 13. választókerület) megjegyezte: azt ugyan tudják, hogy a Fidesz soha nem szokta előre megmondani, éppen milyen megszorításokra készül, ám az országnak joga van ezt megismerni a választások előtt. A Fidesz lehetséges terveként megemlítette, hogy a kormánypárt elképzelhetőleg meg akarja majd szüntetni az élelmiszerek hatósági árát, véget vethet az üzemanyagok ármaximalizálásának, vagy akár el akarhatja törölni a rezsicsökkentést, illetve a családi adókedvezmény intézményének megszüntetésére is készülhet.

 

Jámbor András (Párbeszéd, Budapest 6. választókerület) hangsúlyozta: az már tudható, hogy

a fideszes megszorításokat a háborúra hivatkozva akarják majd bevezetni, holott ezeknek nincs közük a háborúhoz.

"Nem a háború miatt van a forint történelmi mélyponton, hanem a Fidesz miatt. Nem a háború miatt duplázódott meg a költségvetési hiány, hanem a Fidesz miatt. És nem a háború miatt drágul minden a boltokban hosszú hónapok óta, hanem a Fidesz miatt" – jelentette ki.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

 

Indexfotó: pixabay.com

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló