2024. július 24., Kinga Kincső

Mindenki ügye

#felmérés #márki-zay péter #republicon

A Republikon felmérése szerint Márki-Zay már több mint tíz százalékponttal lehagyta Orbánt

Nagy Donát 2021.11.08. 09:58

Toronymagasan vezet az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

A Telex közölte a Republikon legfrissebb felmérését, miszerint csökkent a nagy pártok támogatottsága, a kisebb pártok viszont erősödtek. A kutatás arra is rámutatott, hogy a Fidesz támogatottsága két százalékpontot esett vissza a teljes népesség körében, az eddigi 34 százalékról 32 százalékra csökkent a kormánypárt támogatottságam, de gyengült a DK, az MSZP és a Jobbik is. A Momentum továbbra is hét százalékon áll, mígy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elérte az LMP szintjét, mindkét párt két-két százalékos támogatottságra tett szert. A Párbeszéd egy százalékról háromra, a Mi Hazánk pedig egyről két százalékra nőtt.

 

A Republikon megvizsgálta Orbán Viktor és Márki-Zay Péter népszerűségét is. A megkérdezettek 88 százaléka mondott véleményt Orbánról, míg Márki-Zayról 71 százalék, tehát a miniszterelnök még mindig ismertebb. Azok közül, akik mindkét politikust ismerik, viszont

55 százalék kedveli Márki-Zayt, míg Orbánt csak 43 százalék.

Tehát a Márki-Zayt nem kedvelők tábora 45 százalék, míg az Orbánt elutasítóké 57 százalék.

 

A Republikon azt is felmérte, hogy kit támogatnak a bizonytalanok, ebből kiderült, hogy közülük csak 33 százalék szavazna Orbánra, míg Márki-Zayra 66 százalék. Márki-Zay minden korosztálynál 50 százalék feletti eredményt produkált, míg Orbán mindenhol 50 százalék alatt maradt, viszont a 60 év felettieknél elérte a 49 százalékot.

 

Márki-Zay főleg Budapesten, a megyeszékhelyeken és a vidéki városokban erős, míg a községekben az ellenzéki jelölt és Orbán fej-fej mellett állnak. 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló