2024. április 20., Tivadar

Környék ügye

#kerecsend #gazdasági válság #migránsok

Kerecsenden a Fülöp-szigeteki gombaszedőknek épült Uniós konténerfalu – persze, hogy uniós pénzből

Csarnó Ákos 2023.11.10. 18:05

Kerecsenden nem veheted el a magyarok munkáját! Ja, de.

 

50 millió forintos EU-s támogatásból Fülöp-szigeteki bevándorlóknak építettek konténerekből munkásszállót Kerecsenden – számolt be erről Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő a konténerfaluról a Facebookon osztott meg képeket. A kihelyezett tábla szerint 13 lakókonténert telepítettek a területre.

 

 

 

A kerecsendi Korona Gombaipari Egyesülésről nyáron cikkezett a kormánymédia, mint a vendégmunkások foglalkoztatásának sikersztorijáról – emlékeztetett a Hvg.hu. A vendégmunkások alkalmazását intéző Kovács Anita elmondta, hogy miközben újabb beruházásokra nyílt lehetőség, és a termelőkapacitás megsokszorozódott, elfogyott a magyar munkáskéz. Ezt eleinte Kárpátaljáról majd Ukrajna más részeiről pótolták, ám idővel egyre többen érkeztek más országokból is. Jelenleg 45 ukrán, 12 vietnámi, 4 mianmari, 134 filippínó és 33 magyar alkalmazott szedi a gombát.

 

 

 

Kovács Anita arról is beszámolt, hogy a cégben hamarosan további 150 új munkavállalóra lesz szükség, akik könnyen lehet, hogy szintén külföldről érkeznek majd, már a munkásszálló is épül a számukra.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló