2024. május 27., Hella

Környék ügye

#kormány #eger #gyöngyös #lázár jános

Be nem tartott ígéret: nem újítják fel a 24-es utat

Csarnó Ákos 2023.05.15. 09:08

 

Több száz állami beruházást állít le Lázár János végleg, köztük a Gyöngyös-Mátrafüred közötti út felújítását is.

 

Május 23-án egy friss kormányrendelet értelmében megszűnik minden olyan, a kormány által felfüggesztett vagy megállított, központi költségvetési forrásból finanszírozott beruházásról szóló polgári jogi vagy támogatási szerződés, amelyben szerződő fél

az állam és az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szerv, helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szerv, vagy azon gazdasági társaság, amelyben az  állam vagy a  helyi önkormányzat (…) legalább többségi befolyást gyakorol

– vette észre a hvg.hu. Kivételt külön kérésre Lázár János miniszter tehet. 2023. május 19-én, azaz jövő pénteken 16 óráig benyújtott javaslatára „az állam nevében eljárva” ő mint az állami beruházásokért felelős miniszter május 23-áig elektronikus úton felmentést adhat a szerződés automatikus érvénytelenítése alól.

 

Eger esetében ez például azt jelenti, hacsak nem kegyelmez meg valamiért Lázár János a projektnek, akkor mehet a kukába az 24-es főút felújítása, a kormányhivatal felújítása.

 

indexkép: MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló