2024. június 16., Jusztin

Eger ügye

#egerplusz #eger #virágkiállítás #eszterházy tér #magyar nemesítésű #egynyári

"Virágkarnevál" az egri Eszterházy téren – A büdöske és a borzas kúpvirág is gyönyörű, de a tollas kakastaréj az igazi befutó ‒ FOTÓK

Keller Richárd 2021.07.25. 10:13

A szemet és lelket gyönyörködtető dísznövények szeptember közepéig pompáznak a Bazilika, az Érseki Palota és a Líceum szentháromságában lévő téren.

Korábban beszámoltunk arról, hogy július 16-án virágkiállítás nyílt az Eszterházy téren a Kertbarát Kör Egyesület Eger szervezésében. A közel 40 féle magyar nemesítésű egynyári virágot, összesen több, mint 6 ezer növényt felvonultató virágkavalkád a 10 éve elhunyt dr. Kováts Zoltán emléke előtt tiszteleg, aki mintegy 80 növényt nemesített pályafutása alatt nemzetközi díjakat is elnyerve.

A kiállítás legfontosabb célja, hogy bemutassák és népszerűsítsék a magyar nemesítésű egynyári növényeket, amelyek nemcsak esztétikusak, de nagyon szívósak is, mert sikeresen alkalmazkodtak a Kárpát-medence szélsőséges időjárásához.

A dísznövények között egyebek mellett megcsodálható a borzas kúpvirág, a büdöske, a bársonyvirág, a kokárdavirág, a lila verbéna,a petúnia és a mexikói napraforgó.

 

Bár mindegyik dísznövény gyönyörű a maga sokszínű, filigrán vagy terebélyes virágzatával, de talán a legfeltűnőbb banda ebben különleges gyűjteményben a tollas kakastarély, amely sárga és vörös színeivel harsányan követeli a figyelmet, íme:

   

Mindenképpen érdemes elzarándokolni az Eszterházy térre és megcsodálni ezt a rendhagyó kiállítást, mert túlzás nélkül állíthatjuk, szemet-lelket gyönyörkedtető ez a színes, vidám virágkarnevál 

 

Tekintse meg a többi színpompás virágot is a galériánkban: 

#GALLERY_130#

 

Fotók: Keller Richárd

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló