2024. május 27., Hella

Eger ügye

#mirkóczki ádám #egri vízilabda klub #reakció #szécsi zoltán

Szécsi Zoltánékat sokkolta, hogy bezárnák az uszodát, értetlenül állnak a polgármester bejelentése előtt

Kovács Dávid 2022.09.02. 17:11

Az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke főleg azt sérelmezi, hogy a városvezetés részéről senki nem egyeztetett velük.

 

"Megdöbbenve olvastuk és láttuk a hírt a polgármester bejelentéséről, amely szerint az uszodák közül egyedül a Bárányt szeretné biztosítani az egri úszósport számára" – nyilatkozta az Egri Vízilabda Klub nevében Szécsi Zoltán ügyvezető elnök az Eger Híreknek.

 

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó a rövid interjúban arról beszél: ők is észlelték az elszabaduló energiaárakat, ezért már megkezdték az egyeztetéseket az Eger Termál vezetőségével, a városvezető bejelentését azonban "ebben a formájában" nem értik.

Itt az elsődleges probléma az, hogy senkivel nem történt egyeztetés, kész tények elé vagyunk állítva, ami rendkívül kártékony az egri úszósportra nézve, hiszen nekünk folyamatosan készülnünk kell a versenyeztetésre, az edzésekre, meg kell felelnünk az igényeknek

– mondja Szécsi Zoltán. Később hozzáteszi: örült volna, ha Mirkóczki Ádám polgármester még a pénteki bejelentés előtt felveszi velük a kapcsolatot, úgy véli, a helyzet megoldása közös érdek lenne.

 

Az Egri Vízilabda Klub vezetője az interjúban egyúttal azt is elárulta: az Eger Termállal történő egyeztetések során kiderült, hogy a cég a gázt 2023. október elsejéig, a villanyt pedig a jövő év végéig rögzített áron kapja.

 

Szécsi Zoltán közben a Heolnak azt nyilatkozta: stratégiai hiba lenne, ha megvalósulna Mirkóczki javaslata, ráadásul könnyen halálos ítéletként érinthetné a vizes sportágakat Egerben. A megyei hírportálnak drámaian úgy fogalmazott:

Mi nem a polgármesterrel, hanem az Eger Termál Kft.-vel állunk közvetlen kapcsolatban, velük egyeztetünk a hasonló kérdésekben. Nyilván felkészülünk minden forgatókönyvre, de abban biztos vagyok, hogy amennyiben megvalósul a polgármester javaslata, az gyakorlatilag az egri vizes sportok megszűnését jelentené.

Ahogy az Egri Ügyek is beszámolt róla, Mirkóczki Ádám pénteken Minczér Gábor alpolgármesterrel az oldalán jelentette be, hogy válságkezelő javaslatcsomagot állítottak össze, amelynek részeként bezárnák a legtöbbet fogyasztó városi intézmények épületeit, így például az egri strandot és a Bitskey uszodát is.

 

Mirkóczki Ádám pénteki bejelentését az Evat is élesen bírálta, megsemmisítő erejű közleményben szólaltak fel a polgármester kijelentései ellen, amelyeket többek között szakmaiatlannak és hisztériakeltőnek neveztek.

 

 

(Címlapkép: pillantfelvétel a TV Eger egy korábbi híradásából)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló