2024. június 22., Paulina

Eger ügye

Százmilliókat zsebel be cégein keresztül Orosz Lászlóné fideszes képvselő

Egri Ügyek 2019.11.30. 00:00

Az Orosz Lászlóné érdekeltségeibe tartozó cégek évi 150 millió forintnál is több bevételt termelnek. Az egri önkormányzat cége havi 900 ezret utal át a képviselő családi vállalkozásának.

 

Néhány napja robbant az országos sajtóban is a bomba, miszerint Eger egyik fideszes önkormányzati képviselője a szokásosnál is jobb bizniszt kötött az egri önkormányzat egyik cégével. Orosz Lászlóné és férje közös cégétől, a Szépasszonyvölgy Kft.-től hosszú évek óta bérel egy üzemcsarnokot és egy raktárat az Agria-Humán Kft. Mindezért havi nettó 900 ezret kapnak Orosznéék. Eddig mintegy 50 milliót zsebelhetett be a képviselő családi vállalkozása a gyümölcsöző kapcsolatból.

 

Az Egri Ügyek úgy tudja, Orosznénak nem csak ez az egyetlen ügylete lelhető fel az egri önkormányzattal cégével. A képviselő étterme és szállodája, a Hotel Ködmön konyhájával több egri rendezvényre is kitelepülhetett. A hotel tulajdonosaként regisztrált Szépasszonyvölgy Kft.-nek nem is megy olyan rosszul, hivatalos céginformációs adatok szerint az utóbbi öt év mindegyikében nettó 150 és 160 millió forint között volt az éves árbevételük. Ebben a cégben Orosz Lászlóné résztulajdonos és ügyvezető is. Az árbevétel mellett lényeges lehet, hogy a Szépasszonyvölgy Kft.-nek székhelye mellett hét különböző helyrajzi szám alatt található fióktelepe, tehát valamilyen ingatlana, bár ezek értéke nem ismert.

 

De nem a fentebb említett Szépasszonyvölgy Kft. az egyetlen vállalkozás, amelyben érdekeltsége van a képviselőnek. Orosz Lászlóné társtulajdonos és ügyvezető a Hotel Belváros Kft.-ben. A cégnek egy székhelye és egy telephelye van hivatalosan, a bevételei az utóbbi időszakban évi 13 és 14 millió forint között alakultak. Korábban Oroszné érdekelt volt a Fortuna Star Kft.-ben is, de már nincs se részesedése, se feladata a vállalkozásban. Amikor a fideszes képviselő még a céghez tartozott, volt olyan év, amikor 81 millió forintos volt az éves árbevétele a szerencsejátékkal, fogadással és sok más mellett konferenciák szervezésével foglalkozó Fortuna Star Kft.-nek.

 

Összességében jól látható, hogy Orosz Lászlóné egri önkormányzati képviselői és bizottsági elnöki fizetése mellett jelentős bevételre tesz szert az érdekeltségeibe tartozó, leginkább idegenforgalommal, vendéglátással foglalkozó vállalkozásokból. Így továbbra sem érthető, miért kell még havi 900 ezer forinttal pénzelni a képviselőt egy önkormányzati cégen keresztül.

 

Emlékszik még? Orosz Lászlóné volt az, aki miatt kirobbant az országos botrány, ugyanis ő volt az az egri politikus, aki kitiltatta Székhelyi József színművészt a város rendezvényeiről. Erről bővebben IDE KATTINTVAolvashatnak.

 

Fotó: eger.hu

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló