2024. április 17., Rudolf

Eger ügye

Oroján-ügy: régen kamuzott már ekkorát egri fideszes

Egri Ügyek 2019.11.30. 00:00

A törvénytelenül álláshalmozó Oroján Sándor nekiment az ellenzéknek azért, mert szerinte méltatlanul vádolják a törvénytelenséggel. Közben arra nem jöttek rá, hogy nagyon átlátszó trükkel próbálják hülyére venni az embereket.

 

Szerdán közöltünk egy cikket a fideszes Oroján Sándor álláshalmozásáról. Ebben egyebek közt leírtuk, hogy Nyitrai Zsoltnak, Eger országgyűlési képviselőjének tanácsadója annyi energiával és nélkülözhetetlen szakértelemmel rendelkezik, hogy alpolgármesterként keményen dolgozik Maklárért, közben Füzesabony városának gazdasági tanácsokat ad, továbbá a Füzesabonyi Média Nonprofit KFT. felügyelőbizottságának elnöke is. Pénzügyi hozzáértését Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése Pénzügyi és Ügyrendi Bizottságának külsős tagjaként kamatoztatja, miközben nemrég megválasztották a Magyar Ipari Park Szövetség alelnökének.

 

fotó: mindenamieger.blogspot.hu

 

Írásunkban jeleztük, hogy a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője szerint egy alpolgármesternek nem lehet tisztsége más település közgyűlésének egy bizottságában sem. Vagyis, Oroján Sándor hosszú hónapokon át TÖRVÉNYTELENÜL volt külsős tag az egri Pénzügyi és Ügyrendi Bizottságban.

 

Csütörtök délelőtt az LMP egri önkormányzati képviselője, Komlósi Csaba is jelezte az ügyet a nyilvánosságnak, és arra szólította fel Orojánt, hogy szüntessék meg a jogszabálysértő állapotot. A képviselő arra is kitért, hogy a fideszes álláshalmozó viselkedésével méltatlanul járt el az egri és a maklári önkormányzat felé.

 

A sajtótájékoztató után aztán jött Oroján Sándor, aki bocsánatkérésre szólította fel az LMP-t, miután az összeférhetetlenség szerinte nem áll fenn, mert ő nem tagja a Városi Pénzügyi és Ügyrendi Bizottságnak. A fideszes agresszivitást jellemzi, hogy még Orojánnak áll feljebb, miután hosszú hónapokon keresztül összeférhetetlen tisztségeket viselt. Majd a kormánypárti képviselő azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzat honlapjáról tájékozódhatott volna Komlósi, ahol már nincs is ott a bizottsági tagok között Oroján Sándor neve.

 

Mi ez, ha nem ferdítés?

 

De nem nehéz leleplezni a fideszes ferdítést: Oroján azt mondja, hogy nem tagja már a bizottságnak. Ez így is lehet, de minden bizonnyal most lépett le, miután megtudhatta, hogy valakiknek szemet szúrt a törvénytelenség. Egészen véletlenül tegnap volt a Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság ülése, ahol egy szóval sem került elő, hogy lemondott volna. A bizottság elnöke és a tagok sem tudtak még az ügyről. És valóban, a honlapon már nincs ott Oroján Sándor neve a bizottsági tagok között, de nem volt nehéz rájönni, hogy a listáról most törölték. Csütörtök reggel még fent szerepelt a neve, aztán hopp, néhány órája egész véletlenül eltűnt. A fideszes agytrösztök arra nem gondoltak, ha egy honlapon módosításokat hajtunk végre, azt egy pofonegyszerű művelettel meg lehet nézni, nagyjából mikor történt, és mi volt az előző változat.

 

Íme, a tegnap megjelent cikkünk előtt, szeptember 15-én bizonyíthatóan az eger.hu oldalon a Városi Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság tagjai között még ott szerepelt Oroján Sándor neve, aki állítása szerint nem most, hanem már korábban lemondott. (Még ma délelőtt is láttuk, de azt a változatot holnap lehet majd a google rendszeréből előhalászni.)

 

 

Kinagyítva a fontos részletek:

 

 

Ha ez nem lenne elég, a google keresője is még a régebbi változatot tárolja, kell egy kis idő, amíg átvezeti a néhány órája történt változást.

 

 

A cinizmus netovábbja pedig úgy tenni, mintha a tegnap megjelent sajtóhírek után semmi nem történt volna, holott nyilvánvaló, hogy tűzoltás folyik. Miért nem a lemondó nyilatkozatot teszi közre a szakértő úr? (De nem ám csak egy részletét, hanem az iktatás dátumát is igazoló feljegyzéssel együttt!) Talán mert kiderülne, hogy igazi pozícióhalmozó. A méltatlanul felvett tiszteletdíjakról sem tesz említést a maklári alpolgármester.

 

A lemondás már minden bizonnyal megtörtént, nem tehetett mást Oroján Sándor. De annyira amatőr módon próbálnak úgy tenni, mintha mindenki hülye lenne, csak ők az igazság hős harcosai, a becsületes, tisztességes politikai huszárok.

 

Összegezve:

 

- A fideszes Oroján Sándor hosszú hónapokon át törvénytelenül volt egyszerre alpolgármester és az egri bizottság tagja.

 

- A törvénytelenséget a kormányhivatal is megerősítette.

 

- Oroján Sándor most azt mondja, hogy ő már nem tagja a bizottságnak, mert lemondott.

 

- Ez így is van, de minden bizonnyal nem magától tette ezt, hanem azért, mert kiderült a turpisság.

 

- Erre Oroján azt állítja, hogy mekkora hazug az LMP-s képviselő és az a portál, amely erről cikkezett.

 

- Oroján azt is mondja, hogy nincs is fent a neve az önkormányzat honlapján már a bizottsági tagok között.

 

- Nincs már fent, de nem volt nehéz kideríteni, hogy most szedhették le.

 

- Ha ez nem lenne elég, a bizottság elnöke és tagjai sem tudtak róla, hogy lemondott volna.

 

- Oroján Sándor egy szóval sem említi, hogy sok-sok hónapig törvénytelenséget követett el. Arról meg aztán teljesen hallgat, hogy az így bezsebelt tiszteletdíjat mikor fizeti vissza.

 

Szóval, kinek is kell elnézést kérnie?

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló