2024. május 27., Hella

Eger ügye

#eger #oldtimer #skoda

Méltó helyre költözhet az egri oldtimer locsolókocsi

Csarnó Ákos 2023.07.18. 08:04

 

 Bakos Péter szerint „egy több mint 10 éves történet, Valamikor 2012 késő őszén született meg a gondolat, hogy a Városgondozás udvarán félretett Skodát felújítsuk.

2014-ben odáig jutottunk, hogy megkapta az OT-minősítést. Büszkék voltunk rá, mert az országban, de bátran állíthatom, hogy még szülőhazájában Csehországban sincs ilyen szépen felújított locsoló.”

 

 

Az eltelt évek alatt rengeteg találkozón, kiállításon részt vettek és igyekeztek eredeti alkatrészekkel, régi hagyományokat követő matricákkal egyedivé tenni a járművet.

Az idő múltával azonban a locsolókocsi egyre több gondozást, karbantartást igényelne viszont az idő nagy részét eldugottan, egy poros garázsban tölti mostanában, legutóbb az egri Borünnepen találkozhattak vele az érdeklődők.

 

Bakos Péter szerint (aki lelkes gondozója, támogatója, mozgatója volt a OT projektnek) „ennél a helyzetnél úgy gondolom többet érdemelne. Megtaláltam annak lehetőségét, hogy méltó helyen, a budapesti Közlekedési Múzem kiállítási csarnokában, a Vasút történeti Parkban találjon elhelyezést, de közben a tulajdonosi változás nem történne.”

 

Ennek megvalósításához azonban szükség lenne a tulajdonos cég és így a város hozzájárulására. Mindenképpen jó lenne elérni, hogy a jármű biztos és méltó helyen búcsúzzon az elmúlt 10 évtől és vigye Eger jó hírét.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló