2024. július 24., Kinga Kincső

Eger ügye

#gárdonyi géza színház #gg tánc eger

Itt a XI. Egri Stúdiószínházi Táncfesztivál programja

Csarnó Ákos 2022.09.16. 09:13

Topolánszky Tamás a GG Tánc Eger művészeti vezetője szerint a fesztivált a kezdetektől az összefogás jellemzi, és az együttműködés segítette oda, hogy egyedülálló lehessen az észak-magyarországi régióban. Az azóta eltelt évek alatt közel 100 előadást láthatott a közönség. Kiemelte: ma is összefogásra van szükség, a közönség és a művészek összefogására, és a legfőbb cél az, hogy a művészet és a kultúra segítségével minőségi szórakozást nyújtsanak mindenkinek.

 

Az első bemutató a Gárdonyi 100 Emlékév előtt tiszteleg. Gárdonyi Géza: Hosszúhajú veszedelem című művét öt koreográfus dolgozza fel a tánc nyelvén: Kulcsár Noémi, Feledi János, Grecsó Zoltán, Halász Gábor és Topolánszky Tamás. Az előadás a stúdiószínpadon látható, táncolják: a GG Tánc Eger táncművészei.

 

Másnap, szeptember 22-én a Kulcsár Noémi Tellabor társulat Lacus Pelso című előadását, és a Ladjánszki Márta Közép-Európa Táncszínház: Effigy című produkcióját láthatja a közönség a stúdiószínpadon.

 

Szeptember 23-án, a nagyszínpadon a Duna Művészegyüttes Héttorony című produkciójával várnak mindenkit, majd a stúdiószínpadon az Inversedance/Fodor Zoltán Társulat: Home című előadása látható. Ezen a napon egy különleges kísérőprogrammal is készülnek: a Duda új ruhája performance Ágoston Béla zeneszerző és a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékeivel várja a közönséget. 12 db duda kap új ruhát textil és zenei vonatkozásban is, melyet szeptember 21-től 25-ig folyamatosan megtekinthetnek a kedves érdeklődők a színház első emeletén, sőt, QR-kód beolvasásával, telefon segítségével a zenéket meg is hallgathatják. A Feledi Project a Don Quijote című produkcióval érkezik szeptember 24-én, majd a Vasas Művek: EXIsT című előadása látható – mindkét előadás a stúdiószínpadon.

 

A záró napon a családokat várják a GG Tánc Eger és a Viharsarok Tánszínház közös előadására, a nagy sikerű Szaffira, 17 órától a nagyszínpadon. A fesztivált a Bozsik Yvette Társulat: Bohóc kerestetik című előadása zárja a stúdiószínpadon, főszerepben: Bozsik Yvette és Vati Tamás.

 

forrás és indexkép: GG Színház facebook

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló