2024. július 20., Illés

Eger ügye

#eger #albérlet

Ennyibe kerülnek most a legolcsóbb albérletek Egerben

Barna Benedek 2022.07.17. 13:40

A háború okozta bizonytalanság és az új rezsiszabály miatt az alacsonyabb bérleti díjú és olcsón fenntartható lakások lesznek kelendőbbek.

 

Bár a felvételi ponthatárok kihirdetésével kap nagyobb lendületet a nyári albérletszezon, a kereslet már több országrészben júliusban is erősödött – derül ki az Ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely azt is megmutatja, hogy az egyes nagyvárosokban mennyibe kerülnek a legolcsóbb albérletek.

 

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője úgy nyilatkozott, hogy

a háború miatt is bizonytalanabbá váló gazdasági környezet és az átlag feletti energiafogyasztásra vonatkozó piaci árazásról szóló új rezsiszabály az alacsony bérleti díjú, az alacsonyabb bérleti díjú és olcsón fenntartható albérletek felé fogják eltolni a keresletet."

Az ingatlan.com összesítése szerint pár nappal a felvételi ponthatárok kihirdetése előtt a keresletet nézve a főváros mellett Győr-Moson-Sopron és Csongrád megye emelkedik ki az országos mezőnyből. Budapesten 24 százalékkal a másik két megyében 20 és 8 százalékkal nőtt az ezer kiadó lakásra jutó kereslet idén júliusban.

 

A legolcsóbb albérletek díja

 

Balogh László közölte, az Ingatlan.com kínálata alapján megnézték, hogy Budapesten és a megyeszékhelyeken mennyiért lehet kibérelni a teljes kínálat legolcsóbb 10 százalékába tartozó kiadó lakásokat. Bár Budapesten az összes albérletet nézve júliusban 195 ezer forint volt az átlagos összeg, a legalacsonyabb bérleti díjjal rendelkező lakásoknál havonta 130 ezer forintnál is alacsonyabb a havi bérleti díj.

 

Győrben 150 ezer forintnál járt az átlagos bérleti díj, ugyanakkor a legkedvezőbb áron kínált albérletek havi díja 113 ezer forintot tett ki. Szegeden a 140 ezer forintos városi átlaghoz képest 94 ezer forintért kínálták a legolcsóbb albérleteket. Az egyetemvárosok közül például Debrecenben 107 ezer forint, Veszprémben 117 ezer forint, Miskolcon 75 ezer forint, Pécsen 90 ezer forint volt a legolcsóbban elérhető albérletek havi díja.

Az Ingatlan.com felmérése szerint Egerben a lakások aktuális átlagos bérleti díja 110 ezer forint, míg az olcsóbb albérletekért 80 ezret kell fizetni.

varosok-2048x1338

(Képek forrása: ingatlan.com; Indexfotó: Komka Péter / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló