2024. március 3., Kornélia

Eger ügye

#virágosítás

Elismerték a virágos Egert

Csarnó Ákos 2023.11.28. 07:57

Rangos elismerésben részesült Eger a Magyar Turisztikai Ügynökség Virágos Magyarország jubileumi versenyén. A 30 éve tartó megmérettetés során Eger már sokadik alkalommal hívja fel magára a figyelmet, ezúttal Országos Arany Rózsa minőségi díjat vehetett át Farkas Attila alpolgármester az önkormányzat képviseletében. A verseny idén is sikeresen mozgósította a hazai és határon túli magyarlakta települések közösségeit a kisebb falvaktól kezdve a nagyvárosokon át a budapesti kerületekig. Többek között ennek is köszönhető, hogy a Virágos Magyarország történetében ez évben rekordszámú nevezés érkezett, közel 400 település 549 pályázatot nyújtott be a Szervező Bizottsághoz.

 

A díjak kiosztásáról szakmai zsűri döntött, akik pozitívan értékelték Eger zöldfelületeinek karbantartását és virágosítását. Ebben a munkában nagy szerepe van a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodája munkatársainak, továbbá a Városgondozás Eger Kft.-nek. A cég országosan is elismert főkertésze, Ferenczy Tamás és többéves tapasztalattal rendelkező kertész és parkgondozó munkatársai szeretettel és szakértelemmel gondozzák városunk közterületeit. Eged István Renátó, a cég ügyvezetője elmondta: „Óriási öröm, hogy Eger ismét díjazott lett ezen a rangos versenyen. A virágágyások, parkok szépsége szemmel látható az egriek és az ide látogató turisták számára, de jó tudni, hogy ezt a szakértő zsűri is elismeri.”

 

Eger idén a 36. díját kapta a versenyen, de a vármegye más települései is elismerésben részesültek: Hatvan a Virágos Városi Séták, Gyöngyös pedig az Arany Virág díjat érdemelte ki. Ferenczy Tamás, a város főkertésze továbbá a Magyar Turisztikai Ügynökség elismerő oklevelét vehette át a Virágos Magyarország mozgalomban végzett 20 éves munkájáért.

 

indexkép: Getty images/

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló