2024. július 24., Kinga Kincső

Eger ügye

#sport #akrobatikus rock and roll #grasshoppers

Egri sikerek akrobatikus rock and roll versenyen

Csarnó Ákos 2023.05.31. 17:02

Komoly sikerek.

 

2023. május 26-án, pénteken rendezték meg az idei tanév akrobatikus rock ’n’ roll diákolimpia országos döntőjét Celldömölkön. A versenyen 142 iskola több mint 650 sportolója indult el az országos diákolimpiai bajnok címért - adott hírt a Grasshoppers Akrobatikus Rock and Roll TáncSport Egyesület.

 

 

 

Heves megyét és Eger városát a Grasshoppers Akrobatikus Rock and Roll TáncSport Egyesület táncosai képviselték. Mindannyian a saját iskolájuk színeiben léptek fel.

 

Rendkívül szép eredmények születtek a diákolimpiai országos versenyen az egri táncosok által: Fábián Zsombor és Bérczessy Boglárka Couple A – Ifjúsági kategóriában az Egri Dobó István Gimnáziumot képviselve az országos dobogó második fokára állhatott fel.

 

Monoki Kata és Ősz Viktória a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium színeiben országos 3. helyen végeztek. Ennek köszönhetően mind a négyen tíz-tíz többletponttal fognak gazdagodni a felsőoktatási felvételi során.

 

 

Lénárt Zita és Bérczessy Boglárka (Egri Dobó István Gimnázium) hajszállal lecsúszva a dobogóról, az országos 4. helyezést szerezték meg. Az országos döntő egyik legnépesebb mezőnye a Duó 2. korcsoport volt (23 induló), ahol Koncz Anna és Prepuk Nóra duója (Egri Kemény Ferenc Általános Iskola) az elődöntőből, majd a középdöntőből is továbbjutott, a döntőben pedig 6. helyezést ért el. Ugyanezen kategóriában a középdöntőig menetelve Bercsényi Flóra és Smuczer Csenge (Szent Imre Katolikus Általános Iskola) országos 11. helyezést ért el.

 

 

 

 

Egy másik nagyon népes kategóriában: Duó 3.-4. korcsoport Smuczer Bianka és Tolvay Gréta (Szent Imre Katolikus Általános Iskola) a középdöntőbe jutva 13., Szeredi Abigél és Tóth Réka (Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium) 18. helyen fejezték be a versenyt. Az iskolák versenyében a 142 iskola közül az Egri Dobó István Gimnázium a 33. helyen végzett.

 

Teljes szívből gratulálunk nekik és felkészítőiknek: Bartalis Dávidnak és Juhászné Szűcs Ildikónak. További szép sikereket kívánunk!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló