2024. június 19., Gyárfás

Eger ügye

#egerplusz #eger #eszterházy károly katolikus egyetem

A 249. felsőoktatási tanévnyitót tartották meg Egerben

Barna Benedek 2022.09.10. 15:50

Az eseményen átadták a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjakat és köszöntötték az Eszterházyra újonnan felvett hallgatókat.

 

Pénteken tartották a 249. felsőoktatási tanévnyitó ünnepélyt Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen – számoltak be az intézmény honlapján.

 

Az esemény a Dr. Novák István által celebrált misével kezdődött. A delegált általános rektorhelyettes azt az útravalót adta az újonnan felvett hallgatóknak, hogy a következő években találják meg azt az utat, melynek során észre tudják venni a jót, a rosszat kiigazítják és egy jó közösségi emberré válnak. Kiemelte, életünk elsősorban olyan amilyenné mi tesszük, ezért fontos, hogy nyissuk ki szívünket és mindenkiben próbáljuk megtalálnia a pozitív értékeket. 

evnyito-egyetem-1

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektor is köszöntötte az elsőéveseket. Beszédében kiemelte, egy nagy múltú intézménybe nyertek felvételt, melynek épülete 248 évvel ezelőtt nyitotta meg először kapuit a hallgatók előtt. Ma már Magyarország minden szegletéből érkeznek ide hallgatók, évről-évre töretlen népszerűségnek örvendenek az itt folyó képzések, a 2022/23-as tanévben pedig több mint 2100 elsőéves kezdi meg tanulmányait az intézmény falai között.


Ezt követően a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjakat adták át, majd a különböző karok vezetői köszöntötték az új hallgatókat, egy-egy kézfogással hivatalosan is igazi egyetemi polgárrá váltak, majd ezt fogadalomtétellel meg is erősítették.

evnyito-egyetem-2

Az eseményen Minczér Gábor alpolgármester is megosztotta gondolatait a tanévnyitó résztvevőivel, majd átadta a város kulcsát, ezzel azt jelképezve, hogy a megyeszékhely polgáraivá fogadták az elsőéves hallgatókat. Zaja Barbara az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke is jókívánságokkal látta el a fiatalokat. Arra kérte őket, éljenek a lehetőségekkel, szerezzenek barátokat és gazdagodjanak felejthetetlen élményekkel az egyetemi évek alatt, váljanak az Eszterházy család teljes értékű tagjává.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló