2024. július 13., Jenő

Eger ügye

#egerplusz #eger #fejlesztés #európai uniós támogatás #eszterházy károly katolikus egyetem

Komoly képzésfejlesztés és digitális modernizáció előtt áll az egri egyetem

Barna Benedek 2022.07.19. 16:50

A projektre több mint 2 milliárd forint uniós támogatást kapott az Eszterházy.

 

A járvány idején az egyetemeknek nagyon rövid idő alatt kellett átváltaniuk a távolléti oktatásra, ami komoly kihívást jelentett az intézmények számára. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen (EKKE) a jövőben egy ilyen átállás a korábbinál gördülékenyebben történhet egy pályázati sikernek köszönhetően:

2026 tavaszáig mintegy 2,1 milliárd forint uniós forrást használhat fel arra, hogy modernizálja az oktatást támogató digitális eszközparkját, segítse a digitális készségfejlesztést az egeri és a jászberényi campusokon.

A fejlesztéseket hétfőn, a Líceumban tartott projektnyitó sajtótájékoztatón jelentették be. Az EKKE honlapjának beszámolója szerint Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona rektor elmondta, hogy a támogatási szerződést már aláírták, a program tervezett befejezési dátuma pedig 2026. április 30-a.

 

Az Eszterházy vezetője kifejtette: a fejlesztés célja, olyan eszközök beszerzése, amelyek támogatják a zárt rendszerű elektronikus távolléti oktatás megvalósítását, a korszerű, modern gyakorlati képzést. Fontos célnak nevezte továbbá az ilyen irányú képzés, képeségfejlesztési programok, belső képzések indítása. "Az egyetem felelőssége, hogy a nálunk végzett szakemberek, pedagógusok kiválóan használják majdani munkájuk során azokat a módszereket, amelyek a legmodernebb digitális eszközök alkalmazásához kapcsolódnak" – hangsúlyozta a rektor.

 

 

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona arról beszélt, hogy az Eszterházy élen járt a tananyagfejlesztésben, digitális módszerek kidolgozásában, éppen ezért fontos eredménynek nevezte, hogy az elnyert forrásból az intézmény beszerezheti a megfelelő eszközöket. Mint mondta, a hallgatók számára a pályázatnak köszönhetően a gyakorlatban elérhetővé válik a legmodernebb digitális tudás, s ezzel a munkaerőpiacon előnyt jelentő, versenyképes készségekkel vértezhetik fel magukat.


Mindezen túl az egyetem duális képzések, gyakorlatközpontú szakok indítását tervezi mind az egyetemi oktatásban, mind a felnőttképzések területén. Pajtókné Tari Ilona aláhúzta: a program keretében az EKKE növelni kívánja nemzetközi elismertségét, és egyben kapcsolatrendszerének bővítését tervezi, ezzel is segítve a hallgatói és oktatói mobilitást.

 

A projekt szakmai vezetője Herpainé Dr. Lakó Judit, a Természettudományi Kar dékánhelyettese, aki a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a projekt szorosan kapcsolódik az egyetem stratégiai céljaihoz, intézményfejlesztési tervéhez is. Elmondta:

a két modulból álló program első eleme, hogy 1350 új eszközzel fejlesztik az egyetem digitális infrastruktúráját, a tanulást támogató és plágiumellenőrző rendszerekkel is bővítik az intézmény gyakorlati képzést szolgáló tudásbázisát. A második modul célja az oktatáshoz kapcsolódó tevékenységek bővítése, a hallgatók és dolgozók továbbképzése, a pedagógus továbbképzés, a duális képzések és a hallgatói szolgáltatások fejlesztése.

(Indexkép forrása: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem / Facebook)

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló