2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

#pótfelvételi #eszterházy károly katolikus egyetem #ekke

Duplájára nőtt az Eszterházyra pótfelvételizők száma


916 jelentkezés érkezett.

 

Nem csak az általános felvételi eljárásban érkezett rekordszámú jelentkezés az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre, a pótfelvételizők körében is igen népszerűek voltak az intézményünk által kínált képzések - tájékoztatott az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem. Az augusztus 6-i határidőt követően az Oktatási Hivatal folyamatosan dolgozza fel az adatokat. Ez alapján jelenleg elmondható, hogy 835-en szeretnék Egerben vagy Jászberényben megkezdeni, illetve folytatni felsőoktatási tanulmányaikat. A legtöbben a pedagógusképzés iránt érdeklődtek, a jelentkezők több mint fele választotta ezt a pályát.

 

Az idei pótfelvételi eljárásban összesen 916 jelentkezés érkezett, ebből 708 az egri, 208 pedig a jászberényi képzésekre. Nappali tagozaton 150-en, levelező tagozaton 754-en, távoktatási formában 12-en szeretnék teljesíteni kurzusaikat. A legtöbben a Pedagógiai Kar szakjait jelölték meg, de népszerűek volt az Informatikai Kar és a Természettudományi Kar által kínált lehetőségek is.

 

A felvételi vizsgákat az általános eljáráshoz hasonló módon tartják intézményünkben, augusztus 22-én 9.00 órától. A pótfelvételi eljárás lezárásának, valamint a ponthatár megállapításának időpontja augusztus 28.

 

Fontos változás, hogy a 2023. augusztus 4-i hatállyal módosított EMMI rendeletnek köszönhetően szeptembertől egyes rövidciklusú tanárszakok képzési ideje az előképzettség függvényében 2 vagy 3 félévre is lecsökkenhet, így sokkal hamarabb juthatnak újabb végzettséghez a jelentkezők.

 

indexkép: eger.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló