2024. június 15., Jolán Vid

Eger ügye

#havazás #városgondozás #hóhelyzet

Dolgoztak a Városgondozás gépei a hóhelyzetben

Csarnó Ákos 2023.12.01. 11:28

 

November utolsó napján rég nem látott mennyiségű hó lepte el Egert, melyet ónos eső is követett. Reggel 6 órától a Városgondozás Eger megkezdte a síkosságmentesítést, a munka intenzitását a nap folyamán fokozták az időjárás romlásával párhuzamosan - áll a társaság közleményében. Délutánra már 7 jármű végezte a takarítást szerte a városban, folyamatos volt a sószórás és a hókotrás. Kézi erővel végezték a belvárosi járdák, lépcsők és buszmegállók síkosságmentesítését.

 

Délután 4 órától este 10 óráig 3 járműves műszakra álltak át, majd este 10 órától ma reggel 6 óráig 2 jármű folytatta a munkát. Az Önkormányzat által jóváhagyott utcasorrendet betartva szórták a sót az utakra. Ennek megfelelően a csapadék megszűnésekor kell megkezdeni a legkisebb mellékutak takarítását, jelenleg ez zajlik.

 

A nyilvános ügyeleti telefonszámra 5 lakossági bejelentés érkezett, melyekre reagáltak. Eged Renátó, a társaság ügyvezetője este fél 9-kor tájékoztatta a még ülésező Közgyűlést az elvégzett munkákról.

 

A társaság továbbra is kéri a lakosságtól a fokozott körültekintéssel való közlekedést, a téli gumi használatát, és a szabályos parkolást, hogy járműveik ne legyenek akadályoztatva a munkavégzésben.

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló