2024. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#eger #újszülött

Babacsomag jár minden egri újszülöttnek

Csarnó Ákos 2023.05.12. 13:06

 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. szeptemberétől babacsomaggal kedveskedik minden egri újszülöttnek - tájékoztatott az egri önkormányzat a hivatalos közösségi oldalán.

 

A program célja, hogy a város a kicsik gondozásához szükséges használati tárgyakkal, babaápolási termékekkel támogassa a szülőket.

 

A babacsomagot minden, a területi védőnői körzetekben ellátott gyermek megkapja, s ez így mintegy 400 kisbabát jelent egy évben.

 

Ennek egyetlen feltétele az, hogy az újszülött/szülő az egri védőnői körzetekben ellátásról szóló miniszteri rendelet szerinti területen rendelkezzen lakcímmel vagy igazolhatóan életvitelszerűen itt éljen.

 

Immár hatodik éve minden egri pici lány és fiú az egyedi, Eger logóval ellátott ajándékcsomagból melegedhet a polár takaró alatt vagy szoríthatja magához a nyuszis szundikendőt, de természetesen egyéb hasznos dolog is megtalálható benne.

 

Az önkormányzat a hivatal és az egri védőnői hálózat munkatársainak segítségével juttatja el a város ajándékát a szülőkhöz, mikor a picivel 2-3 hónapos korban az első kötelező státuszvizsgálatra érkeznek a rendelőbe.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló