2024. április 20., Tivadar

Eger ügye

#felújítás #evat #ekvi #garzonház

Az EVAT olcsóbban újítaná fel a garzonlakásokat mint az EKVI

Csarnó Ákos 2023.10.04. 17:36

 

 A legutóbbi közgyűlésen Mirkóczki Ádám az EKVI-t bízta volna meg 4 garzonlakás felújításával, hogy azokból óvónői és védőnői szolgálati lakások lehessenek. Az EKVI ajánlatánál azonban jóval olcsóbb árajánlatot adott az EVAT a garzonlakások felújítására.

 

A képviselők szerint érthetetlen is, hogy miért kerül egy kisméretű lakás felújítása 6 millió forintba. Az EVAT szerint ők olcsóbban végeznék el a felújítást, legalább 20-30%-kal. Szűcs Tamás az Evat Zrt. vezérigazgatója azt nyilatkozta a heol.hu-nak , hogy nem kapott szót a Közgyűlésen, ezért elkészítettek egy összehasonlító ajánlatot a lakásokra.

 

Mirkóczki Ádám polgár szerint az EKVI végzi a legjobb áron a munkát, mert az önkormányzati cég nem számol munkadíjat. Orosz Lászlóné Ibolya, az egri Fidesz-KDNP frakcióvezetője viszont azt mondta, ez nem igaz, számolnak munkadíjat és külsős vállalkozókat is be szoktak vonni, mert nincs elég embere az EKVI-nek sem.

Szűcs Tamás szerint „a kollégáink által elkészített összehasonlító ajánlat, mely a Garzonház 6. emelet 105-ös lakására vonatkozik, már önmagában rávilágít, hogy cégünk – amely évtizedek óta végzi az önkormányzati lakások karbantartását és felújítását jelentősen, akár 20-30 százalékkal olcsóbban tudná megvalósítani az EKVI ajánlatában szereplő nem egyértelmű műszaki tartalmat.”

Ez azt jelenti, hogy jóval olcsóbban, vagyis akár 4 millió forintból kijönne egy-egy felújítás.

 

indexkép: Getty Images

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló