2024. július 14., Örs Stella

Eger ügye

#vasútállomás #intermodális csomópont

Áruház épülhet a vasútállomás melletti üres telken?

Csarnó Ákos 2023.09.17. 11:12

Eltűnhet Eger egyik „tájsebe”

 

Az Egri Napok írta meg egri bizottsági előterjesztésre hivatkozva, hogy tervek készültek a romos, gazos terület hasznosítására.

Korábban az Egervin csarnokai álltak itt, melyeket 2012-ben elbontottak, azóta, vagyis már több mint 10 éve üresen pusztul a telek a belváros legforgalmasabb kapujában. Szeptember 18-i ülésén most egy újabb ide szóló elképzelést tárgyal a Városi Urbanisztikai, Klíma és Környezetvédelmi Bizottság, az elképzelések szerint egy áruház érkezne a vasútállomás mellé.

A portál szemléje szerint az áruház be- és kijárata a Deák Ferenc utca felőli oldalra kerülne, a vasútállomás felé eső részen teraszos vendéglátóhelyeket alakítanának ki, az egész épület alatt pedig parkoló létesülne, összesen 121 férőhellyel és kerékpártárolókkal. Az autók a vasútállomás felől, a gyalogosok pedig a Deák Ferenc utca felől közelíthetnék meg a felszín alatti részt.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló