2024. július 20., Illés

Eger ügye

#egerplusz #eger #gárdonyi géza színház #kultúra #gárdonyi-emlékév

A szerelem lesz az egri színház következő évadának központi témája

Barna Benedek 2022.05.19. 15:52

A Stúdiószínházi Táncfesztivállal nyitja majd ősszel a szezont a Gárdonyi Géza Színház.

 

A szerelem lesz a központi témája a 2022/2023-as évadnak az egri Gárdonyi Géza Színházban – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Blaskó Balázs igazgató a heol.hu beszámolója szerint.

 

A direktor elmondta: feladatuk minden műfaj bemutatása, ám a következő szezonban némi irányváltással találkozhatnak a nézők. "Társadalmi, magánéleti és személyes sorsokon át mutatjuk be a szerelmet" – fogalmazott.

 

 

Az évad Csehov Sirály című tragikomédiájának bemutatásával indul, de színpadra kerül a Bástyasétány 77. című operett, a Janika vígjáték, és az Aranyrandevú romantikus rertó-komédia is. A gyermekeknek is kedveznek, több mesejátékot is élvezetnek a színházba betérők.

 

A szezon a XI. Egri Stúdiószínházi Táncfesztivállal indul, melyet szeptember 21-e és 25-e között rendeznek meg. Topolányszky Tamás, a GG Tánc Eger vezetője elmondta, jól haladnak, az évad tematikájához csatlakozva pedig a Szerelem táncfantáziát is előadják.

 

A Gárdonyi Géza emlékévhez csatlakozva a színház társulata az író Isten rabjai című művét viszi színre, a Hosszúhajú veszedelem novellakötetből pedig táncfüzér készül a GG Tánc Eger előadásában. Blaskó Balázs hozzátette, az író halálának századik évfordulójára, október 30-ára emlékműsorral készülnek, emellett Gárdonyi neve a teátrum homlokzatán is megjelenik majd.

 

Minczér Gábor alpolgármester azt emelte ki a tájékoztatón, hogy a repertoár színes lesz, ami minden korosztály szórakozási igényét kielégítheti.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló