2024. július 20., Illés

Eger ügye

#katasztrófavédelem #téli időjárás

A katasztrófavédelem is felkészült a téli rendkívüli időjárásra


 

A téli rendkívüli időjárásra történő felkészülés jegyében kedden szakmai értekezletre hívta meg a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a vármegye illetékességi területén található közüzemi szolgáltatók és együttműködő szervezetek képviselőit.

 

A szakmai napot Zelei László tűzoltó alezredes, iparbiztonsági főfelügyelő nyitotta meg, kiemelve, hogy napjainkban különösen fontossá vált az ellátásbiztonság. Elismerte a közüzemi szolgáltatók ez irányú áldozatos erőfeszítéseit és kihangsúlyozta, hogy a szervezetek közötti jó kapcsolatnak köszönhetően a közelmúltban számos téli időjáráshoz kapcsolódó eseményt sikerült közös erőfeszítéssel gyorsan és hatékonyan felszámolni. Az egyeztetésen részt vettek a az MVM Émász Áramhálózati Kft., az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt., a Heves Megyei Vízmű Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Városgondozás Eger Kft., az MKIF Infrastruktúra Üzemeltető Zrt. Káli Mérnökség és az EVAT Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. vezetői, illetve képviselői, továbbá Eger és Gyöngyös települések közbiztonsági referensei.

 

Az egyeztetés során az iparbiztonsági főfelügyelő a téli rendkívüli időjáráshoz kapcsolódó katasztrófavédelmi feladatokról adott rövid tájékoztatást. Ismertette a 2014. decemberben és 2017. áprilisban hegyvidéki területeken a rendkívüli téli időjárásból fakadóan kialakult eseményeket, az eseménykezelésből levont tapasztalatokat, erősségeket, gyengeségeket.  Kiemelte a káresemények óta bekövetkezett pozitív változásokat, többek között aggregátorok beszerzését, földkábelek fektetését az egyes szolgáltatási területek vonatkozásában, melyek a megelőző munka részeként hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebb ilyen jellegű káresemény alakuljon ki. A káresetek hatékony felszámolásában kiemelten fontos a szervezetek közötti folyamatos kommunikáció és pontos adatszolgáltatás.

 

A katasztrófavédelmi feladatok áttekintését követően a meghívott szervezetek képviselői röviden ismertették a téli felkészülés során végrehajtott feladataikat, az esetleges védekezéshez rendelkezésre álló technikai és humán erőforrásaikat. Megosztották az idei évben kialakult jelentősebb káresetek tapasztalatait, valamint a tervezett fejlesztéseket, előre látható szervezeti változásokat. Pontosították a meghívott szervezetek ügyeleteinek, diszpécser központjainak telefonszámait, valamint a rendelkezésre álló tartalék áramforrások számát. A szakmai nap végén az alezredes megköszönte a jelenlévőknek az eddigi közreműködést és káreseményektől mentes telet kívánt mindenkinek.

 

indexkép: pixabay

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló