2024. július 20., Illés

Eger ügye

#kerekes band #kaláka fesztivál

A folkegyüttesek színe-java szórakoztatja a közönséget a Kaláka Fesztiválon

Csarnó Ákos - MTI 2024.06.13. 12:55

Az egri Kerekes Band is fellép

 

A Kaláka együttes fennállásának 55. évfordulójához kapcsolódó programok egyikeként június 27-30. között 44. alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált, melynek idén is Eger ad otthont - közölte a program művészeti vezetője az esemény keddi, beharangozó sajtótájékoztatóján.

 

 

fotó: Kaláka Fesztivál

 

Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapító tagja elmondta: ezúttal is az Érsekkert lesz a hagyományosan a folk műfaj színes palettáját felvonultató seregszemle fő helyszíne. A fesztiválnyitó verskoncertnek azonban a Gárdonyi Géza Színház ad otthont június 27-én este. A "Hangol már a zenekar" című előadáson a házigazda együttes mellett fellép a Szélkiáltó és a Miskolci Szimfonikus zenekar is - tette hozzá.

 

Másnap ugyancsak külső helyszínen, az egri Uránia moziban közönségtalálkozóval egybekötött vetítésen láthatják az érdeklődők a Kaláka - a Kárpátoktól a Karib-tengerig című filmet, melyet fotókiállítás-megnyitó előz meg és zenés városi séta követ - közölte.

 

A Bródy Sándor Könyvtár ezt követően "Kaláka" versnyomozók a nagypréposti palotában címmel rendez kísérőprogramot, míg június 29-én a Fájdalmas Anya Plébániatemplomban tartják a Lackfi János költővel közösen készített albumukat bemutató, Itt járt a Földön című előadást - sorolta.

 

Szavai szerint a fesztivál idején az Érsekkertben a folkegyüttesek és -előadók színe-java szórakoztatja a közönséget. A Kalákán kívül fellép többek között Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, a Kacsó Hangával kiegészülő Muzsikás, Szalonna és Bandája, valamint a Kerekes Band.

 

Gryllus Dániel hangsúlyozta, hogy ezúttal is kiemelten figyelnek a gyerekekre: a kifejezetten rájuk szabott Gyerekfesztiválon szombat és vasárnap délelőtt nekik szóló koncertek, interaktív programok, kézműves foglalkozások, játszóház, bábszínházi előadás és játszóházak várják őket.


Emellett újra megrendezik a tavaly debütált ÖkoKaláka blokkot is, mely a környezetvédelem, a környezeti nevelés és a fenntarthatóság jegyében zajló ingyenes kísérőprogramja lesz a fesztiválnak - mondta el Gryllus Dániel.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló