2024. május 20., Bernát Felícia

Eger ügye

#eger #településterv

Készül Eger Településterve, várják az észrevételeket

Csarnó Ákos 2023.05.09. 10:43

 

A jelenleg hatályos többféle településfejlesztési és településrendezési dokumentumok helyett az új jogszabályok alapján a települések egy fejlesztési tervet és egy rendezési tervet készítenek, melyek összefoglaló neve: Településterv.

 

Az önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy elindította az Étv.-nek megfelelő új településfejlesztési és -rendezési tervek elkészítését Eger teljes közigazgatási területére vonatkozóan.

 

A tervezési feladat lényege elsősorban a korábbi fejlesztési és rendezési dokumentumok – mint pl. a Településfejlesztési Koncepció, a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia (FVS), a Településszerkezeti Terv (TSZT), a Helyi Építési Szabályzat (HÉSZ) és a Szabályozási tervek (SZT) – tartalmának új tervformába való átültetése és a jelenlegi városfejlesztési elképzelések szerinti aktualizálása.

A terv tekintetében egyeztetések lefolytatása szükséges az államigazgatási és önkormányzati szervekkel, a lakossággal, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezetekkel, vallási közösségekkel.

Amennyiben a tervek készítéséhez kapcsolódóan előzetes javaslataik, észrevételeik vannak, az önkormányzat kéri, hogy azokat küldjék meg az érdeklődők, érintettek 2023. május 30-ig az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

 

 - cím: 3300 Eger, Dobó tér 2., Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Főépítészi Csoport

 - email: foepitesz@ph.eger.hu

 

Az elkészített tervezetet a jóváhagyást megelőzően lehetőségük lesz megismerni és véleményezni, ezzel kapcsolatban a későbbiekben további tájékoztatást teszünk közzé.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló