2024. július 20., Illés

Promóció

Neked vajon a rejuvenációra vagy a prejuvenációra lenne szükséged? (X)

X 2024.06.13. 08:12

 

Hallottál már a rejuvenáció vagy a prejuvenáció kifejezésekről? Mindkettő orvos-esztétikai kezelés, melyek hatása különböző és eltérő módon alkalmazható. Egyre több lehetőség áll rendelkezésre a bőr fiatalon tartására és megújítására, ezek megkülönböztetését könnyíti meg a két fajta típus azonosítása.

 

 

Az Aesthetica Orvosi Központ arcfiatalító, bőrmegújító kezelései számos lehetőséget kínálnak a fiatalabb és a korosabb páciensek számára is, hogy ablatív vagy non-ablatív módon változtathassanak külső megjelenésükön. A rejuvenáció és a prejuvenáció közötti különbségeket vizsgáljuk cikkünkben, és azokat a kezeléseket, melyek sokunk számára nyújthatnak megoldást.

 

Mi a prejuvenáció és a rejuvenáció?

 

A prejuvenáció és a rejuvenáció közötti legfőbb különbség a kezelések célja és időzítése. A prejuvenáció egy megelőző stratégia, amelyet fiatalabb korban alkalmaznak a bőr öregedésének késleltetésére. A cél az, hogy megőrizzük a bőr fiatalos megjelenését, és megelőzzük a ráncok, finom vonalak és egyéb öregedési jelek kialakulását. Ez a kezelés ideális a húszas és harmincas éveikben járó emberek számára, akik szeretnék fenntartani bőrük rugalmasságát és frissességét.

 

Ezzel szemben a rejuvenáció olyan kezeléseket foglal magában, amelyeket már meglévő öregedési jelek, mint például ráncok, pigmentfoltok és bőrmegereszkedés kezelésére alkalmaznak. Ez a megközelítés idősebb korban, általában negyvenes évektől kezdve ajánlott, amikor az öregedés jelei már láthatóvá váltak.

 

Milyen időszakban alkalmazhatóak?

 

A prejuvenáció azoknak javasolt, akik szeretnék megelőzni a bőr öregedésének korai jeleit. Már fiatalon, a húszas évek elején érdemes figyelnünk bőrünk állapotára. A bőr ekkor még rugalmas és kevésbé mutatja az öregedés jeleit. A lézeres bőrmegújító kezelések, mint a frakcionált lézer vagy a mikrodermabrázió, segíthetnek megőrizni a bőr fiatalos megjelenését, serkentik a kollagéntermelést és javítják a bőr textúráját.

 

A rejuvenáció ezzel szemben azoknak ajánlott, akik már tapasztalják az öregedés jeleit, látványos változások jelentkeznek az arc és a nyak területén. A negyvenes évektől kezdődően, amikor a bőr kollagéntermelése csökken, és a napkárosodás hatásai egyre inkább láthatóvá válnak, a rejuvenációs kezelések, mint a rádiófrekvenciás bőrfeszesítés, hatékonyan csökkenthetik az öregedés jeleit és javíthatják a bőr megjelenését.

 

A napsugarak káros hatásai

 

A bőr frissességének megőrzésének egyik alapeleme a megelőzés, elsősorban az UV-sugárzás hatásainak visszaszorítása. Sokan nem gondolják, hogy a napfény káros sugarai, az UVA és az UVB milyen nagy hatással van bőrükre. A mindennapi bőrápolás részévé kell, hogy váljon a fényvédő termékek használata, mint a magas faktorszámú naptej vagy krémek.

 

Válasszunk olyan fényvédőt, mely E- és C-vitaminban, antioxidánsokban gazdag, ezek ugyanis megvédik a bőrt a szabad gyökök káros hatásaitól. Mindezzel a prejuvenációs kezelések hatását is meghosszabbíthatjuk.

 

(Szponzorált tartalom)

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló