2024. július 20., Illés

Promóció

A városi zaj komoly hatással van a mindennapjainkra (X)

X 2024.06.18. 08:21

 

Idegesítő zajok, hangos szomszédok, tömegközlekedés, nagy forgalom, a járókelők beszélgetése: ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ne tudjunk megfelelően kikapcsolódni otthon, megzavarják a gondolatainkat, de ami még súlyosabb, hogy kialudni sem fogjuk tudni magunkat.

 

 

A folyamatos zajongás okozta problémák

 

A városi életnek megvannak az előnyei és a hátrányai. Utóbbiak közé tartozik a nagy zaj, ami ellen sokszor nehéz védekezni. Ugyan elmenekülhetnénk a pusztába, ahol garantáltan csend lesz, de ez természetesen az esetek döntő többségében nem mindenkinek jelent valódi megoldást és nem is akarják ezt választani.

 

A legjobb módszer az, ha minőségi nyílászárókat szereltetünk be otthonunkba. Ezek képesek megszűrni a hangokat, minimalizálni a zajokat. A PET-RO Nyílászáró műanyag ablakai segítségével a borzalmasan idegesítő, zavaró zajongást teljesen megszüntethetjük.

 

Mára több kutatás is utánajárt és bebizonyította, hogy a zaj jelenti az egyik legnagyobb stresszfaktort. Az idegrendszer csak egy darabig tűri, viseli el a neszeket. Ugyan látszólag semmilyen reakciót nem ad rájuk, de egy bizonyos pont után egyszerűen “betelik a pohár” és a test stresszreakciókat fog adni.

 

A zajszennyezés egyik legegyértelműbb tünetei közé tartozik a fáradtság, az alváshiány, a kialvatlanság és a folyamatos feszültség. Idővel ez az egészségünk számára is komoly kockázatot fog jelenteni. Hatással lesz a mindennapos motivációnkra, energiaszintünkre. Rosszabbul fogunk teljesíteni a munkahelyen, a közérzetünk is negatív lesz, az élet minden területén érezni fogjuk a hatását.

 

A megoldást nem érdemes halogatni, ahogy azt érezzük, hogy a külső zajok zavarnak minket a pihenésben, alvásban, a hétköznapi tevékenységekben, azonnal cselekedni kell. A leghatékonyabb módszer rövid és hosszú távon egyaránt a nyílászárók cseréje.

 

Jobb, mint a füldugó

 

A zajszennyezés egy egész nap fennálló probléma. A füldugó éjszaka, alvás közben valamennyire tud segíteni, de az nem megoldás, hogy folyamatosan a fülünkben legyen. A zajszennyezés sokszor akkor is hatással van ránk, amikor azt érezzük valójában nincs is semmilyen probléma.

 

A biztos megoldás a modern, minőségi nyílászárók beszerelése. A segítségével újra nyugodtan tudunk aludni, nem kell éjszaka felriadni a zajokra. Kipihenten ébredhetünk és a stresszfaktor is teljesen eltűnik.

 

Miért pont a műanyag?

 

A nyílászáró készülhet fából és alumíniumból is, de a műanyag sok tekintetben ezeket is felülmúlja. Ár-érték arányban a legjobb választás lehet a legtöbb esetben. A beépíttetés is viszonylag gyorsan elintézhető. Nem kell hetekig felborítani a család életét.

 

A megfelelő szakemberekkel és alapos tervezéssel az egész művelet pár nap alatt teljesül. A hang- és hőszigetelés előnyeit pedig azonnal élvezhetjük. A rezsiköltségek is csökkenni fognak, így rövid időn belül visszahozhatja a befektetett összeget.

 

(Szponzorált tartalom)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló