2024. július 24., Kinga Kincső

Mindenki ügye

#időjárás

Záporos, zivataros péntek után egyre kevesebb eső várható

Csarnó Ákos - Időkép 2024.05.31. 06:56

 

Pénteken erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és a naposabb időszakok mellett többfelé kell készülni záporra, zivatarra, akár ismétlődő jelleggel is. Heves zivatarok, sőt zivatarrendszerek is kialakulhatnak, melyeket jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kísérhetnek. A déli-délkeleti szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalra északon foltokban pára, köd képződhet. Reggel 9-16 fokot mérhetünk. Napközben a legmagasabb hőmérséklet 22 és 29 fok között alakul, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lesz.

 

Szombaton a napos-gomolyfelhős időben még többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás és jégeső is. Élénk, erős, zivatarok környezetében viharos lesz a délnyugati, nyugati szél. A legmelegebb órákban 21-30 fokot mutathatnak a hőmérők, az Alföld keleti, délkeleti és déli tájain számíthatunk a legmelegebbre.

Vasárnap már több napsütésre számíthatunk, és csak néhol alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. Többfelé élénk, északon, északkeleten erős lesz a nyugatias szél. Délutánra 23 és 30 fok közé melegszik a levegő.

 

idokep.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló