2024. július 13., Jenő

Mindenki ügye

#időjárás

Viharos péntek, esős hétvége

Csarnó Ákos - Időkép 2024.05.17. 07:20

 

Éjjel egyre nagyobb területen, pénteken pedig sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, valamint felhőszakadás és jégeső is kialakulhat. Többfelé jelentősebb mennyiségű esőre van kilátás. Hosszabb napos időszakok a Dunántúlon és délen lehetnek. Élénk, erős lesz a változó irányú szél, zivatarok környezetében, valamint kezdetben a Dunántúli-középhegység és a Mecsek magasabb részein viharos széllökésekre is számítani kell. Hajnalban 8 és 14 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben 15 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk, a tartósabban borult, csapadékos északi tájakon lesz a leghűvösebb. A záporokat, zivatarokat követően is hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

 

Szombaton napos-gomolyfelhős időre van kilátás. Helyenként futó zápor, zivatar kialakulhat. Többfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél. Hajnalra több tájegységünkön pára, köd képződik. Reggelre 7 és 13 fok közé hűl a levegő, majd délután 22 és 28 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Pünkösdvasárnap ismét több felhő lesz felettünk, de napos időszakokra is számíthatunk. Többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, nagyobb számban a Dunától keletre. A szél elsősorban zivatarok környezetében támadhat fel. A legmelegebb órákban 24-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

 

idokep.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló