2024. április 13., Ida

Mindenki ügye

#időjárás

Ónos esőn csúszkálhatunk

Csarnó Ákos - Időkép 2024.01.17. 07:47

 

Szerdán nyugat-délnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Eleinte helyenként eshet, délután egyre nagyobb területen. Főként eső várható, a Duna mentén és a középső tájakon gyenge ónos eső, északon pedig tartósan ónos eső eshet kevés hó, havas eső mellett. A délies szél többfelé élénk, erős, néhol viharos lesz. A minimumok -9, -2 fok között alakulnak, de a fagyzugokban ennél hidegebb lehet. Kora délután 0 és 11 fok várható a csúcshőmérséklet.

 

Csütörtökön egy napra jelentősen megenyhül az idő. Hajnalban alig néhány helyen lesz fagy északon, délután 10-17 fokra számíthatunk az ország nagy részén, ennél alacsonyabb maximumokkal északkeleten számolhatunk. Helyenként már szakadozik majd a felhőzet, de még többfelé szükség lesz esernyőre. Erős, néhol viharos lesz a délnyugati szél, estétől nyugaton északnyugatira fordul.

A tavaszias időnek pénteken egy markáns hidegfront vet véget. Éjjel egy újabb csapadéktömb érkezik észak felől, ami egyre többfelé válthat havas esőbe, hóba. Erős északnyugati szél fújja be a hideget. Míg hajnalban a déli, délkeleti tájakon 6-7 fokot mérhetünk, délután a maximumok 0 és 3 fok között alakulnak.

 

idokep.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló