2024. július 20., Illés

Mindenki ügye

#időjárás

Kánikula

Csarnó Ákos - Időkép 2024.06.21. 07:55

Ennyi.

 

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, egy-egy futó zápor, zivatar legfeljebb csak elvétve fordulhat elő. Többfelé megélénkül a déli-délkeleti szél. Hajnalban 13 és 23 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, északkeleten frissülhet fel jobban a levegő. Napközben kánikulára, forróságra számíthatunk, 31 és 40 fok közé melegszik a levegő, a déli tájakon lesz a legmelegebb.

 

Szombaton egy hidegfront érkezik élénk, erős északi-északnyugati széllel. Erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több tájegységünkön is kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol hevesebb viharok is lehetnek. Nyugaton, északnyugaton és északon már valamelyest mérséklődik a hőség, ezeken a tájakon 28-32 fok ígérkezik, máshol viszont még 33-38 fokot mutathatnak a hőmérők. A hajnal a legtöbb helyen még nem hoz igazi felfrissülést.

Vasárnap a napos időszakokat többfelé zavarhatják gomolyfelhők, és helyenként ezen a napon is kialakulhatnak futó záporok, zivatarok. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Mindenhol megszűnik a kibírhatatlan hőség, de még így is 28 és 33 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

 

idokep.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló